Orhan Veli Kanık Parkı açılış için gün sayıyor

Çankaya Belediyesinin 2018 yılı projelerinden olan ve şiirin büyük ustası Orhan Veli Kanık’ın adının verildiği yeni park, 4 Ekim Perşembe günü açılıyor.Eylül...

Orhan Veli Kanık Parkı açılış için gün sayıyor
Çankaya Belediyesinin 2018 yılı projelerinden olan ve şiirin büyük ustası Orhan Veli Kanık’ın adının verildiği yeni park, 4 Ekim Perşembe günü açılıyor.
Eylül ayının başından itibaren sosyal tesis, park, yüzme havuzu gibi yeni projelerini birbiri ardına halkın hizmetine sunmaya başlayan Çankaya Belediyesinin açılışları devam ediyor. Çankaya Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, Erdal İnönü Kapalı Yüzme Havuzu, Huzur Pazaryeri, Beytepe, Ali Kızıltuğ, Ozancan Akkuş, Ahmet Çavuş ve Duygu Parklarının açılışlarının ardından şimdi de Orhan Veli Kanık Parkı’nı Çankayalıların hizmetine sunuyor. 1914 yılında İstanbul’da doğan ve yine İstanbul’da 1950 yılında hayata gözlerini yuman Orhan Veli, 36 yıllık kısa yaşamında yazdığı onlarca şiirle Türk edebiyatına damgasını vurdu. “Anlatamıyorum”, “İstanbul’u Dinliyorum”, “Vatan İçin”, “Bedava”, “Açsam Rüzgara”, “Gün Olur” ve “Bekliyorum” gibi yıllardır dillerden dillere söylenen unutulmaz şiirlerin şairi Orhan Veli Kanık’ın adı da Çankaya’da yaşayacak.
Alacaatlı Mahallesi 4820. Cadde ile 3346/1. Sokak ve 4807. Sokak arasında bulunan Orhan Veli Kanık Parkı’nın yapımı tamamlandı. Belediye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda bitirilen yeni park, son rötuşlarının ardından 4 Ekim Perşembe günü törenle açılacak. 11 bin 596 metrekare alana sahip olan park, yeşil dokusu, çocuk oyun alanı, yürüyüş ve koşu yolları ile bölgenin yeni yaşam alanı olacak.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.