Ordu’da toplu ulaşım Cuma günü başlıyor

Ordu’da Toplu Ulaşım Sistemi, 2 Şubat’ta düzenlenecek hizmete alma töreniyle hayata geçecek. 322 araçla hizmet veren mevcut dolmuş hatları, yeni sistemle...

Ordu’da toplu ulaşım Cuma günü başlıyor
Ordu’da Toplu Ulaşım Sistemi, 2 Şubat’ta düzenlenecek hizmete alma töreniyle hayata geçecek. 322 araçla hizmet veren mevcut dolmuş hatları, yeni sistemle birlikte 177 yeni ve modern araçla hizmet verecek.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, toplu ulaşım sisteminin hayata geçecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Halen 265 dolmuş aracı, 46 Sağra Meydan aracı ve 11 Kuğukent aracının hizmet verdiği ulaşım sisteminde araç sayısını düşürdüklerini ve 177 araçla hizmet vereceklerini belirtti. Yeni sistemle birlikte 322 adet aracın 161 adedi 5.5-8 m aralığında, 16 adedi 8-10 m aralığında olmak üzere toplam 177 araca dönüştürülmesinin sağlanacağını kaydeden Yılmaz, Cumhuriyet Meydanı’nın araçların toplanma merkezi olacağını ayrıca 20’si kapalı 300’e yakın durağın montaj çalışmaları tamamlandığını kaydetti.
Özellikle hastane, üniversite, alışveriş merkezi ve toplu konut alanları gibi cazibe merkezlerine ulaşımın birbirine entegre olacak nitelikte planlandığını, üniversite ve yüksekokul arası, Devlet Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi ile Kumbaşı Mahallesi’nden üniversiteye tek araçla ulaşım sağlanacağını aktaran Yılmaz, araçlarda ‘dolmuş ücreti’ yerine akıllı kart sisteminin olacağını belirtti.
Yılmaz ayrıca GPRS sistemi ile otobüslerin uydu görüntüsü üzerinde gerçek zamanlı veya geçmişe yönelik bir tarih ve zaman aralığında takip edileceğini de sözlerine ekledi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü