ÖĞRENCİLERİN ZAM TEPKİSİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi tarafından tarafından toplu taşıma ücretlerinde yapılan zam sonrası üniversite öğrencileri uygulamaya tepki gösterdi.

ÖĞRENCİLERİN ZAM TEPKİSİ

Muğla’da, Özel Toplu Taşıma Esnafı ve Oda Başkanlıklarınca yapılan zam talebi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulunda görüşüldü ve maliyet artışlarına göre sunulan zam listesi kurulda kabul edilmişti. Buna göre kartlı binişte öğrenci 1,95 TL’den 2,35 TL’ye, kartlı sivil 2,55 TL’den 3,05 TL’ye, kartsız öğrenci 2,75 TL’den 4 TL’ye, kartsız sivil ise 3,25 TL’den 4 TL’ye yükseldi.

Uygulama sonrası Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri otobüs fiyatlarına tepki gösterdi.
Menteşe’nin Kötekli Mahallesindeki Yoğurtçu Parkında toplanan gençler, ellerindeki dövizlerle kararı protesto ederek basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasında taleplerini ileten üniversiteli öğrenciler, belediyeden fiyatların düşürülmesini isteyerek, “Yapılan zamların öğrencileri zora düşürdüğünü ve bu noktada gerekenlerin belediyemizce yapılmasını bekliyoruz. Otobüs zamlarıyla bizlere adeta yürü deniyor. Bizlerde yürüyebildiğimiz kadar yürüyeceğiz. Ve yetkililere ulaşacağımıza eminiz, çünkü haklı bir talebin peşindeyiz. Bunun içinde Belediyemize verilmek üzere bir dilekçe kampanyası başlattık ve yapılan zamlar için çözüm bulunması için de devam ettireceğiz” diye ifade ettiler.
Protesto, söylenen sloganların ardından sona erdi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü