Muş’ta okul çevreleri ve servis araçları denetlendi

Muş İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 49 ekip ve 298 personelin katılımıyla 65 okul çevresinde, 124 park, bahçe ve umuma açık yerde "Çocuk ve Gençlerin...

Muş’ta okul çevreleri ve servis araçları denetlendi
Muş İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 49 ekip ve 298 personelin katılımıyla 65 okul çevresinde, 124 park, bahçe ve umuma açık yerde \"Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması” yapıldı.
“Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması” ile ilgili Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, “Muş İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş, Çocuk, Narkotik, KOM, Güvenlik, Trafik, Çevik Kuvvet ve TDP birimlerince müşterek oluşturulan ekiplerce yapılan denetimler, il merkezi ile birlikte tüm ilçelerde yapılmıştır. Uygulama kapsamında vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, ilk/ortaöğretim çağındaki çocuk ve gençlerin özellikle uyuşturucu maddeler olmak üzere terör kaynaklı ideolojik faaliyetler ile her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi, okullar ve çevresinin güvenli hale getirilmesi amacıyla; ülke genelinde eş zamanlı denetim gerçekleştirilmiştir. 24 Eylül 2018 günü ilimiz genelinde 49 ekip ve 298 personelin katılımıyla 65 okul çevresinde, 124 park, bahçe ve umuma açık yer çevresinde yapılan uygulamada; 2 bin 171 kişi sorgulanmış, 10 yoklama/bakaya kaçağı yakalanmış, 290 okul servisi aracı denetlenmiş, 14 servis aracı sürücüsüne muayenesiz araç kullanmak, fazla yolcu taşımak, levha, personel ve rehber bulundurmamak, sigortasız araç kullanmak, emniyet kemeri takmamak, cep telefonu ile konuşmak ve SRC belgesiz taşımacılık yapmaktan toplamda 1549 TL ceza uygulanmıştır” denildi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.