Muğla’da rant ve talana geçit vermeyeceğim”

İYİ Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Metin Ergun Muğla’da faaliyet gösteren Mabolla TV’de yayınlanan Yüz Yüze programına konuk oldu.

Muğla’da rant ve talana geçit vermeyeceğim”

Seçim sürecine yönelik soruları yanıtlayan Ergun, önemli mesajlar verdi. Muğla’da ormanların, koyların ve kıyıların rant ve talan tehdidi ile karşı karşıya olduğunu belirten Ergun, “ben çevre mücadelesi vermiş bir kişiyim. Bu konuda TBMM’de ciddi çalışmalar yaptık, bu konuları gündeme getirdik, davalar açtık yürütmeyi durdurma kararları aldırdık. Benim rakibim isimlerden ziyade rant ve talan anlayışıdır. Göreve başladıktan sonra Muğla’da rant ve talana geçit vermeyeceğim” dedi.

“MUĞLA’NIN SORUNLARINI BİLİYORUZ, ÇÖZÜMLERİNİ DE BİLİYORUZ”
25 yıldır Muğla’da siyasetin içinde olduğunu, görmediği herhangi bir mahalle veya mezra kalmadığını belirten Ergun, “Muğla’nın tüm sorunlarını biliyoruz, bu sorunların çözümünü de biliyoruz. Ama yine de geniş kapsamlı bir anket yaptırdık. Halkın en fazla hangi problemlerden rahatsız olduğunu sorduk. Muğlalılar en fazla altyapısızlıktan, susuzluktan, su kesintilerinden, yol ve trafik sorunundan, çevre kirliliği gibi sorunlardan şikayetçi. Biz tüm sorunları çözecek projelerimizi hazırladık, göreve gelince bu problemleri birer birer ortadan kaldıracağız.” dedi.

“YOL VE TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”
Muğla genelinde ciddi bir yol ve trafik sorunu olduğunu söyleyen Ergun, yolları yenileyeceklerini, alternatif ulaşım imkanlarını geliştireceklerini söyledi. Özellikle raylı sistem inşası konusunda ciddi hazırlıkları olduğunu söylen İYİ Parti adayı, raylı sistemlerde çok geç kalındığını söyledi. Yolu olmayan veya bozuk olan tek bir mahalle dahi bırakmayacaklarını vurgulayan Ergun, toplu taşımayı yaygınlaştıracaklarını ve Muttaş’ın envanterindeki toplu taşıma araçlarının sayısını artıracaklarını ifade etti. Otopark konusunda da çok büyük sıkıntılar yaşandığının altını çizen Ergun, göreve geldiklerinde otopark sayısını lokasyonlara göre en etkili şekilde artıracaklarını vaat etti.

“MUĞLA’NIN SU SORUNUNDA BELEDİYENİN BÜYÜK SORUMLULUĞU VAR”
Muğla’da hem su kıtlığının, hem de su pahalılığın büyük bir problem haline geldiğini vurgulayan Ergun; yağmur hasadı uygulamalarını yaygınlaştıracaklarını, su isale hatlarını yenileyeceklerini ve boru hatlarında yaşanan patlamalar nedeniyle ciddi miktar su israfının da önüne geçeceklerini söyledi. Muğla’nın ciddi şekilde yağış almasına rağmen su sorunu yaşamasının ciddi bir tezat olduğunu söyledi. Su sorununda belediyenin sorumluluğunun büyük olduğunu belirten Ergun, göreve geldiklerinde hem su sorununu çözeceklerini hem de suyu ucuzlatacaklarını taahhüt etti. Aynı şekilde, kanalizasyon altyapısının da son derece yetersiz olduğunu söyleyen Ergun, “denizler giderek kirleniyor ve kanalizasyon altyapısı rehabilite edilmezse Fethiye Körfezi’nde olduğu gibi, Marmaris, Bodrum ve Datça gibi bölgelerde de gelecekte denize girmek mümkün olmayacak” dedi. Kanalizasyonu olmayan hiçbir mahalle kalmayacağını ve arıtma sistemlerinin sayısını ve kapasitelerini artıracaklarını söyledi.

“BELEDİYE ÇİFTÇİYİ DESTEKLEYECEK”
Çiftçilere mazot, ilaç, gübre ve tohum gibi girdiler konusunda ciddi destekleme mekanizmaları kuracaklarını belirten Ergun, Toprak Havuz Balıkçığı sektörüne ve Zeytincilere yönelik de desteklemelerde bulunacaklarını taahhüt etti.

“SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÇIĞIR AÇACAĞIZ”
Sosyal belediyecilik anlayışının kömür ve makarna dağıtmaktan ibaret olmadığını söyleyen Ergun, “sosyal belediyecilik aynı zamanda vatandaşı ekonomik hayatın içine katmak ve onlara kazandırmaktır” dedi. Bu yönde çeşitli projeleri olduğunu belirten Ergun; kadınlara, engellilere ve yaşlılara yönelik hizmetlerin kapsamının artırılacağını ve sosyal belediyecilikte çığır açacaklarını söyledi.

“SAĞLIK, SPOR VE KÜLTÜR TURİZMİ OLMADAN TURİZMİ 12 AYA ÇIKARAMAYIZ”
Sağlık, spor ve kültür turizminde mesafe alınmazsa turizmin 12 aya çıkarılmasının mümkün olmadığını söyleyen Ergun, bu doğrultuda çok ciddi projeleri olduğunu ve Muğla’da turizmin çehresini değiştireceklerini vaat etti.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü