‘MUĞLA BEYAZI’ ÖNEMLİ BİR DEĞER

Geçen yıl coğrafi işaretini aldıkları “Muğla Beyaz Mermeri” başta olmak üzere Anadolu mermerinin kütük olarak ihraç edilmesinin yasaklanması gerektiğini de vurgulayan Ercan,

‘MUĞLA BEYAZI’ ÖNEMLİ BİR DEĞER

“Antik kentlerin yollarından heykellerine kullanılan, rengi ve deseniyle dünyada hiçbir zaman modası geçmeyen çok özel bir mermerimiz var. Bu değerimiz işlenerek, katma değer yaratılarak zenginliği ülkemize kazandırılmalı. 1,7 milyar dolarlık Türkiye mermer ihracatının yüzde 12’sini gerçekleştiren Muğla olarak işlediğimiz mermeri dünyanın dört bir yanına ihraç ediyoruz. Bu konudaki üretimin önündeki engeller kaldırılmalı.”

HİÇBİR TEŞVİKTEN YARARLANAMIYORUZ

Muğla Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Hurşit Öztürk de Bodrum, Marmaris, Datça, Dalaman, Fethiye gibi ilçelerin turizm gelirlerinden dolayı Muğla’nın gelişmiş il statüsü kazandığını ancak bunun bir handikap oluşturduğuna dikkat çekti. Bu durum nedeniyle verilen hiçbir teşvikten şehirlerinin yararlanamadığını dile getiren Öztürk, sorunların çözülmesi halinde Muğla’nın narenciye ve yaş sebze meyve üretiminden çam balına kadar pek çok alanda potansiyeli bulunduğunu vurguladı.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü