Muğla Baro Başkanı'ndan tepki

Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun, 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile hiçbir hukuk eğitimi almamış olan lisans mezunlarına da idari yargıda hakim olma imkanı verilmesini eleştirdi.

Muğla Baro Başkanı'ndan tepki

Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun,  yaptığı yazılı açıklamada Kanun Hükmünde Kararname ile; 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun 8. Maddesi’nin değiştirilerek; İdari yargı da, hiçbir hukuk eğitimi almamış 4 yıllık fakülte mezunu herhangi bir kişinin Hakim olması imkanı getirilmesini eleştirdi. Uzun, “Hukuk bir bilimdir ve bunun ilmini alanlar tarafından yerine getirilmelidir. Gerçek adalet, ancak hukuk ilmini almış kişiler eliyle yapılan bir yargılama sonucu ortaya çıkar. Nasıl ki tıp bir bilim ve bu ilmi almış kişiler eliyle yerine getirilmekte ise, aynı şey hukuk içinde geçerlidir. Aksi durumda adalet beklemek tesadüflere kalacaktır. Oysa devletin temeli olan adalet, tesadüflere terk edilemeyecek kadar önemlidir” ifadesini kullandı.

Baro Başkanı Uzun,  “Türkiye hukuk devleti olmak istiyor ve bu konuda kararlı ise, hukukçusuna ve hukukuna önem vermeli, “Hukukçu olmayan hakimler ülkesi ” olmamalıdır.” Dedi. Uzun açıklamasında “  “Yapılan her yönüyle yanlıştır ve ülkenin yargısına hiçbir faydası yoktur. Yanlışın tek bir adı vardır ve o da yanlıştır. Hukuku hukukçulara ve kendi haline bırakınız, bırakınız ki hukuk adalet dağıtsın. Yanlıştan dönülmesi umudu ve saygılarımla ” ifadelerine yer verdi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü