Mogadişu’de 26 Şubat’taki bombalı araç saldırısı failine idam cezası verildi

Somali birinci derece askeri mahkemesi, Mogadişu’deki intihar saldırısıyla ilgili olarak bir kişiye idam, iki kişiye 15 sene hapis cezası verdi. Dört kişi ise...

Mogadişu’de 26 Şubat’taki bombalı araç saldırısı failine idam cezası verildi
Somali birinci derece askeri mahkemesi, Mogadişu’deki intihar saldırısıyla ilgili olarak bir kişiye idam, iki kişiye 15 sene hapis cezası verdi. Dört kişi ise serbest bırakıldı.
Mogadişu’da 26 şubat tarihinde Vabri mahallesindeki Birti alış merkezine patlayıcı yüklü bir araçla yapılan saldırıda 30 kişi hayatını kaybetmiş, 40 kişi de yaralanmıştı.
Askeri mahkeme, saldırıda patlayıcı yüklü aracı olay mahalline getirip bıraktığını ve patlattığını ve Eşşebab terör örgütüne mensup olduğunu itiraf eden Abdulkadir Abdi Hasan’ın vurularak öldürülmesine karar verdi.
Bombayı hazırlayan ve suçlarını itiraf eden iki kişi ise 15’er yıl hapse mahkum oldu. Diğer dört zanlı delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.