Mehmet Yiğit matematikte dünya birincisi oldu

Marmaris'te ilkokul 2. sınıf öğrencisi Mehmet Yiğit Deniz, Kanada merkezli düzenlenen "Uluslararası Caribou Matematik Yarışması"nda kategorisinde dünya birincisi oldu.

Mehmet Yiğit matematikte dünya birincisi oldu

Marmaris'te özel bir okulun öğrencisi 8 yaşındaki Mehmet Yiğit Deniz, İngilizce düzenlenen matematik yarışmasında 2. sınıftan 2 bin 914 öğrenci arasında şampiyon olmayı başardı.
Dünya birincisi Mehmet Deniz Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çok mutlu oldum ailemle birlikte. Başkası kazanır diye düşünüyordum. Ben kazandım. Öğretmenimi çok seviyorum. Okulumu çok seviyorum. " dedi.
Mehmet Yiğit Deniz’in annesi Miray Deniz ise öğretmenlerin önerisiyle önermesiyle Mehmet Yiğit’in sınava girdiğini belirtirken "Öğretmenleri matematik de yetenekli olduğunu söylüyorlardı. Bu kadar büyük bir başarı beklemiyorduk açıkçası. Okulumuza öğretmenize çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Okulun kurucusu Arif Kocaay da 12 öğrencilerinin bu yarışma sonunda sertifika aldığını, Mehmet Yiğit Deniz'in ise dünya birincisi olduğunu kaydetti.
Okullarından 195 öğrencinin sınava girdiğini, öğrencilerinin kendi kategorilerinde 2 bin 914 öğrenci arasından dünya birincisi olduğunu aktaran Kocaay, şöyle devam etti:
"Bu, Kanada merkezli yılda birkaç kez düzenlenen bir yarışma. Matematik ağırlıklı. Yarışmada çocukların gelişimini de izliyorlar. Bu yarışmanın özelliği, çocukların gelişimini izleyip takip edebilmek. Bizim 2. sınıf kategorisindeki Mehmet Yiğit Deniz’de bu yarışmada dünya birincisi oldu. Öğrencimize sertifikasını verdik. Öğrencimizi de velimizi de tebrik ediyoruz. Bu başarıyla bizde gururlandık."
Kocaay, öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduklarını, bu başarının okulun yanında Marmaris’in ve Türkiye’nin vizyonuna da katkı sunduğunu kaydetti.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü