Mayorka'da asılsız iddia için tutuklama

Mayorka polisi, turistleri 'asılsız tatil hastalığı' iddiasında bulunmaya teşvik eden iki İngiliz vatandaşını tutukladı.

Mayorka'da asılsız iddia için  tutuklama

TurizmGüncel Gazetesi'nde yer alan habere göre Mayorka’da iki İngiliz asılsız tatil hastalığı ididasında bulunmaya teşvik ettiği iddiasıyla tutuklandı.Yerel polis tarafından yapılan açıklamada, Alcuida'da tutuklanan İngilizlerin, turistleri konakladıkları otellerde hastalandıkları gerekçesiyle şikayetçi olmaya ikna etmeye çalıştıkları belirtildi. İngilizlerden biri sahtecilik suçlamasıyla resmi olarak tutuklanırken, diğeriyle ilgili soruşturmanın hala sürdüğü ifade edildi. Polis, süphelilerin tek başlarına hareket edip etmediğinin araştırıldığını ve tutuklamaların devam edebileceğini açıkladı. 

Asılsız tatil hastalığı iddiaları başta İspanya’da olmak üzere, Portekiz, Yunanistan ve Türkiye gibi destinasyonlarda büyük bir problem haline gelmiş durumda. Tur operatörleri tüketicileri sürekli uyarırken, İngiliz hükümetinden de denetim ve yaptırımların sıkılaştırılması konusunda destek istiyor. İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) tarafından yapılan açıklamaya göre, asılsız tatil hastalığı iddiaları 2013 yılından bu yana yüzde 500 oranında artmış durumda. İngiltere seyahat sektöründe oldukça fazla tartışılırken, ABTA da seyahatçileri asılsız iddialar konusunda sık sık uyarıyor. 

İngiltere Dışişleri Bakanlığı (FCO), geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak Portekiz’de tatil yapan İngilizleri asılsız iddialarda bulunmaları durumunda yasal işleme tabi tutulabilecekleri konusunda uyarmıştı.  Girit’te bulunan bir otel ise 2013 yılında konakladıkları tesisten 2016 yılında şikayetçi olan bir İngiliz çifte karşı dava açmıştı.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.