Marmaris’te orman yangını

Marmaris'te öğle saatlerinde yangın çıktı. Yerleşim yerinin hemen bitişiğinden başlayan orman yangını kısa sürede büyüdü. Zamanla yarışan...

Marmaris’te orman yangını

İçmeler Mahallesi’nde ormanlık alanda üç ayrı noktada yangın çıktı. Beşer metre aralıklarla üç noktada kibritle ateşe verilerek çıkarıldığı tespit edilen yangın mahalle sakinleri ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Polis, kundaklama şüphesiyle soruşturma başlattı. 

Yangın, dün saat:13.00 sıralarında Marmaris İlçesi’ne 13 kilometre mesafedeki İçmeler Mahallesi Gölenye Caddesi Karia Yürüyüş Yolu’ndaki ormanlık alanda çıktı.

Dumanı gören mahalle sakinleri itfaiye ve orman ekiplerine haber verdi. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın helikopteri, Muğla Büyükşehir Belediye İtfaiye ekipleri harekete geçti. Yangın helikopteri üç sorti yaparak alevler büyümeden müdahale etti. İtfaiye ekipleri su ile müdahale ederek yangını çevredeki evlere sıçramadan tamamen söndürerek soğutma çalışması yaptı. Bir saat süren müdahale sonunda polis ve itfaiye ekipleri yaptıkları incelemede beşer metre arayla üç noktada kibritle yangının çıkarıldığını tespit etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri kundaklama iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı. Panik ve korku yaşayan mahalle sakinleri yangının tamamen söndürüldüğü öğrenince evlerine geri döndü.

Yangını ihbar eden ve müdahale eden mahalle sakini Ferdi Yavuz, “ Yukarda ormanlık alanda farklı noktalarda kibritle ateşe vermişler. Kibritle yakıldığı açıkça belli ve halen orada duruyor. Mahalle sakinleri, itfaiye ve orman ekiplerinin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Bir faciadan dönüldü ” dedi. Bazı mahalle sakinleri, “ Bu yangın ya çocuklar tarafından kasıt olmadan çıkarıldığını yâda büyük şüphemiz olan kundaklandığını düşünüyoruz” dedi.

 

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü