Marmaris nöbetçi eczaneleri

Marmaris'te kasksız ve maskesiz motor sürücülerine ceza yağdı

Marmaris'te düzenli olarak yapılan trafik denetlemesinde kask ve maske takmayan motosiklet sürücülerine ceza yağdı.

Marmaris'te kasksız ve maskesiz motor sürücülerine ceza yağdı

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube ekipleri Marmaris Ulusal Egemenlik Caddesi üzerinde uygulama yaptılar. Yapılan uygulamada 97 motosiklete belge, kask ve maske kontrolü gerçekleştirildi. Yapılan denetimde toplamda 53 kasksız ve maskesiz motor sürücüsüne işlemler yapıldı. Kask ve maske takmadığı gözlenen sürücülerden bazıları görüntü alan basın mensuplarına sözlü tacizde bulununca polis memurları tarafından uyarıldılar.

Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince maske takmayanlara 900 lira ve Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince 392,00 TL, idari para cezası kesiliyor. Kasksız motor kullanmaya da 132 lira para cezası yazılıyor.

Yaklaşık 26 bin kayıtlı motosiklet bulunan Marmaris'te yaz aylarında bu sayı 45 bini buluyor. Yetkililer ilçede yaşanan trafik kazalarının yaklaşık yüzde 99'unun motosiklet kazalarından oluştuğunu belirttiler. 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü