MARMARİS’TE 90 İKİZ ÖĞRENCİ KARNE ALDI

2018 -2019 Eğitim ve Öğretim yılında Marmaris’TE 14 bin 206 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Ege’nin en fazla ikiz öğrencisinin bulunduğu ilçede ki okullarda 90 ikiz eğitim yılını tamamladı.

MARMARİS’TE 90 İKİZ ÖĞRENCİ KARNE ALDI

2018 -2019 Eğitim ve Öğretim yılında  Marmaris’TE  14 bin 206 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Ege’nin en fazla ikiz öğrencisinin bulunduğu ilçede ki okullarda 90 ikiz eğitim yılını tamamladı.                          

9 ikiz öğrencisi bulunan Beldibi Sıtkı Zaralı İlk ve Ortaokulunda ,ikizlere özel karne töreni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ında katılığı karne töreninde ikizler  başarılı bir eğitim yılının sonunda karne heyecanını aynı sınıfta paylaştı.

Beldibi Sıtkı Zaralı okulunda öğrencilerinin yanış sıra öğretmenleri de ikiz yada ikizlere hamile. Okulda bir öğretmenin ikiz çocukları eğitim görürken, 2 öğretmen ikizlere hamile, bir öğretmende ikiz.

Okulda oldukça ilgi gören tek yumurta ikizi Rüzgar Kavasoğlu, “ İkiz olmak çok güzel bir duygu. Okulda birbirimizi koruyor ve aynı derse girdiğimiz için anlamadığımız konularda birbirimize bilgi alışverişi yapabiliyoruz. Ancak birbirimize çok benzediğimiz için  öğretmenimiz zaman zaman bizi karıştırabiliyor. Ancak okulda hem öğretmenlerimiz hem de arkadaşlarımız arasında il görmek  hem be hem de ikizimin hoşuna gidiyor” dedi.

Diğer bir tek yumurta ikiz Emre Müjdet ise , bazen ikizimle anlaşamıyoruz. İkizim fazla koruyucu buda beni rahatsız ediyor. Ancak yine de biz ayrılmayız bir ikiliyiz. Meseleleri aramızda çözebiliyoruz” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ikizlerin karne töreninde yaptığı açıklamada, “Marmaris ilçesi eğitim alanında en fazla ikiz öğrencinin bulunduğu bir kent. Bunun yanı sıra eğitmenlerimizinde ikiz çocukları olan ve hamile olanları var. Bu anlamda çok şanslıyız ve okulumuz bizim için özel bir okul. İlçede ki okullarda eğitim gören 90 ikizimiz var . Aynı anne ve babadan olmalarına rağmen  ikizlerde  farklı akedmik başarı görülebiliyır. Bazı ikiz takdir alırken diğeri teşekkür  alabiliyor. Bu anlamda her çocuk özeldir sözü karşılık bulmuş oluyor” ifadesini kulllandi.

İlçede 90ikiz öğrenciye karneleri kaymakam ve ilçe Milli Eğitim Müdürü tarafından dağıtılarak çeşitli hediyeler verildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.