MARMARİS'TE 72 YAŞINDAKİ KADINI DOLANDIRMAK İSTEDİ

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından 15 gün içinde 10 kişinin telefon dolandırıcıları tarafından arandığı belirlendi.

MARMARİS'TE 72 YAŞINDAKİ KADINI DOLANDIRMAK İSTEDİ

Geçtiğimiz hafta Pazar günü ilçe merkezinde oturan 72 yaşındaki Y.T. adlı kadının kendisini komiser olarak tanıtan bir kişi tarafından arandığı bilgisine ulaşıldı. Eve gelen polisler, dolandırıcının yakalanması için plan yaptı.

 Yaşlı kadını tekrar arayan telefon dolandırıcısı, Y.T.’nin yanında polis olduğundan habersiz, komiser olduğunu yalanını söyleyerek, “ terör örgütü üyelerine hesaplarınızdan para aktarıldığı bilgisine ulaşıldı. “Kaç bankada ve ne kadar paranız var?”  diye sordu. Sorulara cevap veren Y.T.,ev adresini dolandırıcıya söyledi. Dolandırıcı, kadına 150 bin lira para hazırlayın. Bir polis arkadaşımız verdiğiniz adrese gelerek teslim alacak ve üzerinizdeki suçlamalar kalkacak” diyerek telefonu kapadı.

Kargocu ve taksici gibi davranıp, evin çevresinde önlem alan polis ekipleri beklemeye başladı. 48 saat boyunca çevreyi kontrol eden polis ekipleri, şüpheli bir kişinin lüks villaya gelmesiyle operasyon için düğmeye bastı. Çevresini kontrol ederek, adrese gelen ve kadının evinin zilini çalıp, komiser olduğunu yalanını söyleyerek, parayı isteyen dolandırıcı kendisini bekleyen sivil polis ekipleri tarafından yakalandı. Emniyete götürülen dolandırıcının H.A. olduğu ortaya çıktı. Yapılan sicil taramasında hırsızlık, yağma, yaralama gibi suçlardan yaşının iki katı poliste kaydı olduğu ortaya çıktı. H.A.’nın sorgusunda Şanlıurfa’dan Marmaris İlçesi’ne gelerek 5 yıldızlı bir otelde kaldığı, ağına düşürdüğü 10 kişiden 3 milyon lira para alarak Antalya’ya gideceği ve Ege-Akdeniz eldencisi olduğu öğrenildi.

Birlikte çalıştığı kişilerin isim ve adreslerini veren H.A. yapılan işlemleri ardından “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan mahkemeye çıkartıldı.

Polis, 3 şehirde H.A.’nın beraber çalıştığı kişilerin yakalanması için operasyon başlattı

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü