MARMARİS'E YENİ KAYMAKAMLIK BİNASI YAPILIYOR

"Marmaris Kaymakamlığı hizmet binası en sonunda yıkılarak yeniden modern hale getirilecek. Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy’un girişimleriyle başlatılan yeni hizmet binası projesi kısa sürede hayata geçirilecek. "

MARMARİS'E YENİ KAYMAKAMLIK BİNASI YAPILIYOR

Kordon Caddesi'nde bulunan iki katlı kaymakamlık hizmet binası, 1998-2003 yılları arasında Marmaris Kaymakamı olarak görev yapan İsa Küçük tarafından, “Erken dönem Cumhuriyet tarihi binaları” arasında gösterilerek koruma altına alındı. Küçük'ün yerine atanan Abdurrahman Koçoğlu iki yıllık hizmet süresinde binayı restore ettiremedi. Koçoğlu'nun ardından Marmaris Kaymakamlığı'na atanan Cemalettin Özdemir de 2005-2008 yılları arasındaki görev süresi boyunca girişimlerde bulunmasına rağmen, restore ile ilgili bir sonuç elde edemedi.

PROJE HAZIRLANDI TAYİNİ ÇIKTI

Marmaris Kaymakamı olarak 5 Ağustos 2008 tarihinde atanan Serdar Polat, yaşanan depremlerden zarar gören ve çatısı akan hizmet binasının restorasyonunun yapılması için Anıtlar Kurulu, Muğla Mimarlar Odası ve çeşitli kurumlarla irtibat kurdu. Kurumlar tarafından incelenen binanın restore edilmesi yönünde rapor hazırlandı. Dönemin Kaymakamı Serdar Polat da raporun ardından hemen proje hazırlatarak binanın restore edilmesi talebinde bulundu. İki yıl süren resmi yazışmalar sonunda, hizmet binasının restorasyonunun yapılması için dönemin Özel İdare Müdürlüğü'nden bütçe ayrılarak ihale kararı alındı. Ağustos ayında Kırşehir Vali Yardımcısı olarak atanan Serdar Polat'ın ayrılmasıyla yerine Ali Galip Saral atandı. Göreve başlayan Kaymakam Saral, konuyla ilgili bir açıklama yapmadığı gibi bir girişimde bulunmadı. Ardından atanan Kaymakam Kamil Köten sadece dış sıvasını yaptırdı. Kaymakam Celalettin Yüksel ise yenilenmesi için görüşmeler yapsa da sonuç elde edilemedi.

22 YIL SONRA YENİLENİYOR

Marmaris Kaymakamı olarak atanan Ertuğ Şevket Aksoy, kısa bir süre içinde yaptığı etkinlik, toplantı ve başarılı girişimleriyle adından sıkça söz ettirmeye başladı. Büyükelçi, askeri ataşeler ve üst düzey yetkililerin sık ziyaret ettiği kaymakamlık hizmet binası çirkin görüntüsü ve kapasitesinin yetmemesi Kaymakam Aksoy’un dikkatini çekti. Muğla Valisi Esengül Civelek ve çeşitli kurumlarla resmi yazışmalar, görüşmeler yapan Kaymakam Aksoy, hizmet binasının yenilenme kararını aldı. Hizmet binasının yıkılarak yeniden yapılması için önümüzdeki aylar içinde ihaleye çıkartılacak. Muğla Valiliği desteğiyle kısa sürede yıkılıp Marmaris’e yakışan modern bir kaymakamlık hizmet binası yapılacak. Kaymakamlık binası yanında bulunan içinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün bulunduğu ek hizmet binası ise yıkılarak yerine kapsamlı bir park yapılması planlandığı öğrenildi.Yeni hizmet binası ile ilgili alanında uzman mimarlar ile görüşmeler devam ediyor.

Kaymakamlık etrafında bulunan esnaf ve vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde kararı sevinçle karşıladı. Esnaflar, “ Buraya üst düzey yetkililer geliyor ve bina harap halde. Marmaris, Dünya’nın İncisi ve böyle bir bina yakışmıyordu. Umarım turizm sezonu gelmeden yıkılır ve bir an önce yeni bina yapılır. Marmaris’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Vatandaşlar ise, “ Deprem yönetmeliği yok ve çirkin abidesi gibi idi. Umarım kısa sürede yeniden yapılır ve Marmaris’e yakışan kaymakamlık hizmet binasını gururla bakarız” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü