Marmaris'e 11km Bisiklet Yolu

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı’nda yürütülen Bisiklet Yolu’nun 2. Etap çalışmaları ve yol yenileme çalışmalarını yerinde değerlendirdi.

Marmaris'e 11km Bisiklet Yolu

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı’nda yürütülen Bisiklet Yolu’nun 2. Etap çalışmaları ve yol yenileme çalışmalarını yerinde değerlendirdi. Şu anda çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği bulvarın yılbaşına kadar trafiğe açılacağını söyleyen Başkan Acar, Atatürk ve Kordon Caddesi’nin ise Şubat ayı sonunda tamamlanacağını ifade etti. Başkan Acar mikrofonlara şunları aktardı;

“Bildiğiniz gibi geçen yıl başlamış olduğumuz bisiklet yolu projemizin birinci etabını bitirmiştik. Sezon sonu itibariyle geçen yıl kaldığımız noktadan yat limanına kadar olan bölümde de çalışmalarımız başladı. Gerek müteahhit firmanın ekipleri, gerekse bizim ekiplerimiz çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürmekte. İyi bir zamanlamayla çalışmalar devam ediyor. Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı’nda Ketenci Otel’e kadar olan bölümü yılbaşına kadar tamamlayıp trafiğe açacağız. Yani yollar bitmiş, araç cepleri oluşmuş, elektrik kabloları yer altına alınmış, ortada yer alan peyzaj düzenlemesi bitirilmiş haliyle ulaşıma açılacak. Atatürk Caddesi ve Kordon Caddesi’nde ise çalışmalar Ocak ayında başlayacak. O bölümde bisiklet yolu deniz tarafından tek taraflı olarak yat limanına kadar devam edecek. Araç parkları ise deniz tarafına değil diğer tarafa yapılacak. Çalışmalar esnasında yol araç trafiğine kapatılmayacak. Kısmi olarak bisiklet yolu çalışmaları hızlı bir şekilde devam edecek. Mevcut bisiklet yolumuzu ring olarak Anatolia Kafe’nin önünden döndürüp tamamlamış olacağız.

Biz bisiklet yolunu spor amaçlı değil, kent içinde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve Marmaris’i Armutalan, İçmeler, Beldibi de dahil bir bisiklet ağı olarak örme adına çalışmalarımız sürdürüyoruz. İhale kapsamında yapmış olduğumuz diğer paralel yolda da ihaleyi alan firma çalışmalarını sürdürüyor. Geniş olan sokaklarda da tali bisiklet yolları aynı şekilde yapılacak. Şu an mevcut bisiklet yolunda 7.5 km’lik bir çalışmamız var. İlave yollarla birlikte bu rakam 11 km’ye çıkacak.

Bu projenin, hem sağlıklı yaşam açısından, hem de araç yoğunluğunun azaltılması açısından ne kadar faydalı bir proje olduğunu gözlemliyoruz. Başlangıçta eleştirenler oldu, “araçlar nereye park edecek” gibi. Ama zaten bulunduğumuz caddede araç parkı yasak. Ancak denize çıkan kılçık yol diye tabir ettiğimiz yollarda 700’e yakın araç cebi var. Ne yapmamız lazım cadde üzerine gelen vatandaşımız aracını bu ceplere bırakacak, 50 metre yürüyecek. Geçtiğimiz sezon içerisinde gördük ki, bu arada yeri gelmişken, halkımıza da çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten hassasiyet gösterdiler, 10 -15 dakikalık acil durumlar dışında hiç yola uzun süreli park eden araç görmedik. Emniyet Müdürlüğü’yle de değerlendirdiğimizde onlar da çok memnun, teşekkürlerini iletiyorlar. 2. Etapta da aynı hassasiyetin gösterileceğini tahmin ediyorum.

Bisiklet kullanımının da gittikçe arttığını görüyoruz. Sahilde de çokça bisikletli görüyoruz. Onlar da bir yerde haklı çünkü Turban’dan Blueport’un oraya kadar kesintisiz sürüş yapabiliyorlar. O noktada ister istemez deniz kenarına yönleniyorlar, devamını sağlayamadıkları için. Biz çalışmayı tamamladıktan sonra, göreceğiz ki yolun kullanımı kat ve kat artacak. O yolu ben de dahil olmak üzere hepimiz kullanacağız ki yapmış olduğumuz proje atıl kalmasın, fayda sağlasın, kullanılsın.”

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.