MARMARİS YEŞİLİNE KAVUŞUYOR

Marmaris’te 2022 yılında yanan alanlara Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile dikilen fidanların dip temizliği ve bakım işlemleri yapıldı.

MARMARİS YEŞİLİNE KAVUŞUYOR

Bördübet’te yanan alanlarda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Güller, doğal ve yapay gençleştirme çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ve bugüne kadar alanda 400 bin adet fidan dikildiğini söyledi.


Güller gazetecilere yaptığı açıklamasında, “2022 yılında Bördübet’te başlayan bu yangında 4 bin 392 hektar alan zarar gördü. Bunun yaklaşık 232 hektarını doğal olarak kendi haline bıraktık. Çünkü buralar taşlık ve ulaşılamayan alanlar olduğu için herhangi bir işlem yapılmadı. Bunun dışında geri kalan alanda doğal ve yapay gençleştirme ağaçlandırma çalışmaları ile bugünlere kadar geldik. İlk başta bizim yaptığımız yanan orman ağaçlarını sahadan temizlemek oldu.  Bunun ardından doğal olarak gençleştirilen alanlarımıza saha hazırlığı yaparak yaklaşık burada 400 bin adet fidan dikildi.  Doğal olarak yapılan çalışma alanlarımızda da milyonlarca fidanlarımız büyüyor. Dronla tohum ekimini yeni yeni uygulamaya başladık. Biz bunu insanların ulaşamayacağı kayalık alanlarda denemeye başladık. Onun dışında bugüne kadar yaptığımız insan eliyle yapıyoruz. Öncelik doğal gençleştirme” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.