Marmaris Yeni Yıl Festivali başladı

Marmaris Yeni Yıl Festivali bugün başladı. Festival Anatolya Meydanı’ndaki kortej yürüyüşü ile başladı. Ayaz Ata ve Noel Baba’nın da katıldığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’de bir ilk olan Yeni Yıl Festivali bir ay devam edecek.

Marmaris Yeni Yıl Festivali başladı

Marmaris Belediyesi tarafından Aralık ayında turizm hareketliliğini amacıyla düzenlenen Yeni Yıl Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.Anatolya Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe Ayaz Ata, Noel baba, çok sayıda gösteri grubu, müzisyenler, çocuklar ve vatandaşlar katıldı.Festival korteji renkli görüntülere sahne oldu.

Yürüyüş 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda sona erdi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, gazeteci Uğur Dündar ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile birlikte yürüyüş gruplarını alkışlarla karşıladı. Marmaris Yeni Yıl Festivali açılışında Başkan Ali Acar bir konuşma yaptı. Festivalin ilçe turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Marmaris Yeni Yıl Festivali  1-31 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek . Bir ay boyunca Marmarislilere ve ziyaretçilere yeni yıl coşkusunu yaşatacak festivalin ana teması ise Kültürlerin Buluşması olarak belirlendi.

Türkiye’de de bir ilk olan festival ilçe yaşayanlarına unutamayacakları bir ay yaşatacak. Festival boyunca 19 Mayıs Gençlik Meydanı ve Saman İskelesi’nde  kurulan stantlarda yöresel lezzetler ziyaretçilerle buluşacak. Şehrin alternatif noktalarında canlı müzik performansları, sokak sanatçılarının gösterileri ve canlı heykeller de yer alacak.

Festival Noel Baba ile Ayaz Ata’yı da buluşturuyor. Türk mitolojisinde yer alan Ayaz Ata, kışın soğuk havalarda fakir ve kimsesizler  kişilere yardım eden bir evliya olarak biliniyor. Ayaz Ata’nın yanı sıra Türklerin güneşin zaferini ve yeniden doğuşunu , büyük şenliklerle “Akçam Ağacı” altında kutladığı Nardugan Bayramı da Marmaris Yeni Yıl Festivali’nde tanıtılacak.

Festival kapsamında minikler için de Buruncu Macera Parkı’ndan birbirinden renkli etkinlikler düzenlenecek.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü