Marmaris Şehir Stadyumu'nda incelemelerde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Muğla'ya 38 Milyonluk Yatırım

Marmaris Şehir Stadyumu'nda incelemelerde bulundu.

İlçe ziyaretleri kapsamında bu hafta ki ziyaretini Marmaris’te gerçekleştiren Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Marmaris Şehir Stadyumu'nda incelemelerde bulundu. Ak Parti Muğla İl Başkanı Mete'ye, stadyumda ki incelemelerin de Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ve İl Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.
Ak Parti İl Başkanı Mete, "Yakın zamanda ilan etmiştik, Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan Muğla ilimize 38 milyon TL'lik bir kaynak çıkartılmıştır." dedi. 
Mete, sözlerine şu şekilde devam etti; "Muğla'nın birçok ilçesinde yapılacak olan veya yapımı devam etmekte olan tesisler ile alakalı Biz sayın ilçe müdürümüz ve il müdürümüz ile beraber ilçelerimizi geziyoruz. Marmaris diğer ilçelerimizden bir adım geride. Onun da şu sebebi var, açık söyleyeyim aslında bütün ilçelerinden daha büyük, daha güzel bir tesisin projesi  her şeyi tamamlandı. 2019 yılında %75'i tamamlanmamış projelerin bekletilmesi ekonomik tedbirlerden dolayı kararı alınınca bizim biliyorsunuz daha önceden de sunumunu yaptığımız Marmaris'te şimdi Gençlik Spor Merkezi'nin Kapalı Spor salonunun ve futbol sahasının olduğu projemiz 2019 yılına yetişmedi. Elimizde var olan bir sahamız var. Bu saha ile alakalı da zaman zaman serzenişlerde de, haklı serzenişler de buluyor vatandaşlarımız. Hem zeminin hem tribünlerlerinin yetersiz olmasından dolayı bakanlığımızdan burası için bir ödenek istedik. Burası ile de alakalı şöyle bir sıkıntı vardı bugüne kadar buraya ödenek çıkartılmasının gerekçesi olarakta şu gösterildi; Bu gördüğünüz sahanın arkadaşlar 1262 metrekaresi şu okul olan bölüm belediye sahası olarak gözüküyor. Yani tapusu belediye arazisi içerisinde ona mukabil bizim hemen arkada üzerinden yolun geçtiği ve parkın olduğu yaklaşık  2748 metrekarelik bir alan da Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait. Biz geçen dönemlerde de Belediye Başkanlığı ile Marmaris belediye başkanlığı ile bu arazilerin takas edilmesi suretiyle hem bir çözüme kavuşturulması hem de bakanlığımızın artık kendi tapusunda olduğu yere yatırım yapması ile alakalı engelinde kaldırılması için girişimlerde bulunmuştu ama onu çözemedik geçen dönemlerde çeşitli şeyler anlaşmazlıklar oldu biz Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ilçe Müdürlüğü'ne ait de bir küçük bir alanda yapmak istedik. O da uyuşma olmadı biz şimdi sayın ilçe başkanımız da beraber az önce belediye başkanımız Mehmet Beyi ziyaret ettik. Bu konuyu da dile getirdik. Hatta İl müdürümüzün de kendisini ziyaret edebileceğini ve bu sorunun bu dönemde Mehmet Oktay'ın belediye başkanlığına gelen bu dönemde çözülmesini çok arzuladığımızı söyledik. Tabii bakanlık kendi tapusu kendisinde olmayan bir yere yatırım yapmakta zorlanıyor yani mülkiyeti bana ait değil yatırım yapıyorum yarın öbür gün bir sorun olur diye düşünüyor. İnşallah bugün de sayın belediye başkanımız oldukça yapıcı söyledi Marmaris'e katkı sağlanacak her projenin altında varız dedi. Huzurunuzda da ben kendisine bu olumlu yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum.

"MARMARİS’E BİR ŞEYLER KAZANDIRMANIN DERDİNDEYİZ" 

Mete, sözlerine şu şekilde devam etti;  "İnşallah hep beraber Marmaris'e bir şeyler kazandırmanın derdindeyiz. Yeni fakülteler kazandırmanın derdindeyiz. Beldibinde ki eski belediye binasının olduğu yerler, İçmeler'de ki şu anda mezbahane ve belediyenin eski araçlarının olduğu bir alan var, oraya da bir Turizm Fakültesi yapmak suretiyle ve en azından 4 yıllık Turizm Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksek Okulunun yeni bölümleri ile beraber yeni yerine taşınması için öyle taleplerimiz oldu. Başkanımızla da beraber önümüzdeki dönemde bir araya geleceğiz tekrar. İnşallah bunları somut hale getireceğiz. Bugün de eğer müdürüm burada o da uygun görüyorsa kendisini ziyaret edip burası ile ilgili son noktayı koyarız inşalla. buraya da gelince 2802 milyon 800 bin lira gibi bir ödenek talebimiz oldu çok büyük ölçüde de o karşılanır. Bunun karşılığında gördüğünüz sahanın suni çime çevrilmesi 1500 kişilik olmak üzere seyirci tribünün üstü kapalı şekilde yapılması aydınlatmasının yapılması etrafına çeki düzen verilmesi için de bu kaynak yeterli bir kaynak. Onunla da İnşallah buraya daha rahat daha güvenli bir hale getirmiş olacağız. Bu konuda gayretlerinden dolayı İl müdürümüze teşekkür ediyorum İlçe müdürüne teşekkür ediyorum. İnşallah Marmaris sporseverlere daha güzel bir imkan sunmuş olacağız bu vesileyle. Burada yapılacak olan her türlü yatırıma, biz olumlu bakıyoruz. Karşı tarafta yani halkın özgür iradesiyle seçilmiş bir belediye başkanımız var. Onun da şüphesiz amacı Marmaris'e hizmet etmektir. Marmaris meyve halinde Marmaris orta noktasında hepimizin buluşabileceğini bir kere daha gördük. Bu sevindirici bir şey Marmaris için. Biz o yönde yaklaşım göstereceğiz. Mehmet Bey de aynı görüşte olduğunu söyledi. İnşallah önümüzdeki dönem Marmaris çok daha iyi olacak hükümet ve yerel yönetimi birleştirirsek burada Marmaris ciddi şeyler kazanabilir."

Ziyaretleri kapsamında Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete'ye eşlik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ise şu ifadeleri kullandı;  "Bu yapacağımız sahanın durumu da 2. Lig maçlarının oynanabileceği  FIFA onaylı standartlarda bir sahamız olacak. Zeminini bu şekilde tamamladıktan sonra 1500 kişilik tribünümüz olacak. Bunun yanısıra aydınlatmayı yapacağız. Soyunma odalarından ve dış çevre elden geçirip bakım onarım ve yenileme çalışmaları yapılacak. Dolayısıyla Marmarisimize yakışır nitelikte bir stadyuma kavuşmuş olacağız. Biz ödeneğimiz çıktığı takdirde bunu en kısa sürede ihale edip hedefimiz 2020 yılı Mart ayına kadar hizmete sokmak. 1 ay içerisinde bunu çıkartabilirsek o tarihe kadar da yerleştirebiliriz diye düşünüyoruz.  Ben bu anlamda bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda bizlere destek olan sayın İl Başkanımıza Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Tabii ki başta da Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleşiyor tüm bu çalışmalar. Gençlik ve Spor bakanımız Dr. Muharrem Mehmet Kasapoğlu'na da  ayrıca huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum çünkü son dönemde ilimiz gerek Kredi Yurtlar hizmetleri alanında gerek Spor Hizmetleri alanında gerekse Gençlik Merkezleri hizmetleri alanında yaklaşık 50 milyona yakın bir ödemeyi gerçekleştirdi. Bu ekonomik şartlarda da hakikaten Muğla'nın bir başarısıdır."

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.