ÖZEL HABER-Marmaris "gecekondu" ile tanıştı

İçmeler’de Milli Park sahasında yer alan sahildeki büfeler kaçak oldukları gerekçesiyle yıkılmıştı. Milli Parklar Müdürlüğü sahasında yıkılan büfelerin yerine işletmeciler tarafından konteynır büfeler yerleştirildi. Gecekondu büfeler görenlerin tepkisine neden oldu.

ÖZEL HABER-Marmaris

Marmaris’te bu da oldu. Gözde turizm beldesinde, İçmeler Sahilinde gecekondu büfeler boy gösterdi. Geçtiğimiz günlerde Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü’nün talebi üzerine sahilde bulunan ve kaçak olduğu belirtilen  5 büfe  yıkılmıştı.

Yıkımın ardından büfe işletmecilerine ait eşyalar  buradan kaldırılmamıştı. Kamu alanı işgali ve görüntü kirliliği nedeniyle eleştirilere neden olan bu durum tepkileri de beraberinde getiriyordu.

İşletmecilere ait eşyaların kaldırılarak bölgenin temizlenmesi beklenirken bu kadarına da pes dedirten bir olay yaşandı.

İddiaya göre, işletmeciler kaçak büfelerin yerine konteynır büfe yerleştirdiler. Gecekondu büfeler  görenleri hayrete düşürdü.

Marmaris Milli Parklar Müdürü Fikret Çatalkaya, Marmaris Haber’in konteynır büfelerle ilgili sorularını yanıtladı. Çatalkaya, yıkılan büfelerin işletmecileri tarafından 3 konteynır büfenin  izinsiz olarak bölgeye konduğunu söyledi. Orman ve Milli Parklar Kanunu’na muhalefet eden işletmeciler hakkında işgal ve faydalanma suçlamasıyla zabıt tutulduğunu belirtti. Çatalkaya, konunun mahkemeye intikal ettiğini belirterek. Kaçak olarak yerleştirilen konteynır büfelerle ilgili yasal prosedürlerin sürdüğünü kaydetti.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü