Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız oldu

Marmaris esnaf ve sanatkarlar odası başkanlığının 2 şubat 2021 tarihinde yapılan olağan ocak ayı toplantısında yönetim kurulu başkanlığına yapılan seçimde oy birliği ile Mehmet Ayyıldız seçildi.

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız oldu

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı ve Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığından istifa etti.

Ayyıldız’ın istifasının ardından toplanan yönetim kurulu üyeleri toplandı.

Esnaf odası seçimlerinden yaklaşık 2 yıl içerisinde 2 yönetim kurulu üyesi işyerlerini kapattıklarından dolayı üyeliklerin düşmesi sonucu oda yönetiminden ayrılmak zorunda kaldılar.

Ardından 2 yedek üye yönetim kuruluna davet edildi. Geçtiğimiz aylarda 2 yönetim kurulu üyesi daha iş yerlerini kapattığından dolayı yönetim kurulundan düşünce,  2 yedek üye asil yönetim kuruluna davet edildi. Dördüncü sıra da bulunan Mehmet Ayyıldız da yönetime girmiş oldu.

Esnaf Odalarının tüzüğü gereği aynı soy adını taşıyan (Akraba) yönetim kurulunda yer alamadığından dolayı başkan Şükrü Ayyıldız Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı ve Ankara’daki görevleri ve yoğunluğundan dolayı Marmaris esnaf odası başkanlıktan istifa ettiğini yönetim kuruluna bildirdi.

Öte yandan Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı acil toplandı. Toplanan yönetim kurulu üyeleri aralarında başkanlığa aday olup olmadığını soruldu. Mehmet Ayyıldız’dan başka aday çıkmayınca bütün yönetim kurulu üyelerinin tam desteğini alan Ayyıldız başkanlığa oy birliğine seçilmiş oldu.

TOPLANTI İLE İLGİLİ DETAYLI AÇIKLAMA

Toplantıda asil yönetim kurulu üyesi olan Turan Karabenli ve Temel İlhan'ın ocak 2021 de işletmelerini kapatmış olmalarından dolayı 5362 sayılı kanun gereği yönetim kurulu asil üyelikleri düşmüş olduğu bildirildi. Bu durumda yedek yönetim kurulu listesinde 2 yedek üye kanun gereği yönetim kurulu asil üyeliğine çağırılmak zorunda olduğu söylendi. 2020 yılında aynı sekilde 2 asil üye esnaflık faaliyetini sona erdirmesinden dolayı 1. ve 2. Sıra yedek üye esnaf odasi yönetimine davet edilerek alınmıştı.

2021 ocak ayında 2 asil üye esnaflığını sona erdirince bu sefer yedek uye listesinden sıra ile 3. sıradan Fikri Kolkesen 4. sıradan Mehmet Ayyıldız asil yönetim kurulu üyeligine çağırıldı.

5362 sayılı kanun gereği asil yönetim kurulunda iki tane aynı soyisimden kişinin yer alamayacağından dolayı ve özellikle son 3 yıldan beri oda idaresinde etkin rol oynayan Mehmet Ayyıldız'ın yönetim kurulunun tavsiyesi üzerine yapılan seçimde Mehmet Ayyıldız oy birliği ile Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı olarak seçilmiş oldu

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü