MARMARİS BELEDİYESİ HALK PLAJINA MAVİ BAYRAK VERİLDİ

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV), nitelikli plaj ve marinalara verdiği uluslararası çevre ödülü “Mavi Bayrak”, gerekli kriterleri yerine getiren Marmaris Belediyesi önündeki halk plajına bir kez daha verildi.

MARMARİS BELEDİYESİ HALK PLAJINA MAVİ BAYRAK VERİLDİ

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV), nitelikli plaj ve marinalara verdiği uluslararası çevre ödülü “Mavi Bayrak”, gerekli kriterleri yerine getiren Marmaris Belediyesi önündeki halk plajına bir kez daha verildi. Mavi Bayrak dün Halk Plajı’ndaki Türk Bayrağı ve Belediye flamasının yanındaki yerini aldı.

Mavi Bayrak için gerekli çalışmalar Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda tamamlandı. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından verilen Mavi Bayrak Programı kapsamında plajların düzenli kontrolü sağlanırken, Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 15 gün ara ile deniz suyu analizleri de yapılıyor. Tüm bunların yanı sıra cankurtaran, güvenli yüzme alanı, engellilere olanak sağlaması, çevre bilinçlendirme etkinlikleri plajların mavi bayrak alması için gerekli kriterler arasında yer alıyor. Bütün prosedürleri tamamlayan Marmaris Belediyesi karşısındaki halk plajı “Mavi Bayrak” almaya hak kazandı. Marmaris 19 ödüllü plajı ve 2 ödüllü marinası ile Muğla genelinde mavi bayrağa sahip 2. ilçe konumunda. Plajda can güvenliği için 2 gümüş bröveli cankurtaran da ilk yardım ve cankurtaran malzemeleriyle hazır bulunuyor.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü