MARMARİS BELEDİYESİ COĞRAFİ İŞARET BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Marmaris’te yerel değerleri korumak adına önemli bir çalışmaya start verildi. Marmaris Belediyesi, Marmaris’in çambalı, yerfıstığı ve elma yağı ürünleri için Türk Patent Enstitüsü'ne "Coğrafi İşaret" başvurusunda bulundu.

MARMARİS BELEDİYESİ COĞRAFİ İŞARET  BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Marmaris Belediyesi, Marmaris ve çevresinin yöresel değerlerini geliştirmek ve korumak amacıyla çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner’in önderliğinde Coğrafi işaret çalışması hayata geçirildi.

Bu doğrultuda ; ürünlerin tanımları yapılarak ,ayırt edici özellikleri belirlenecek ,ürünlerin üretim metotları, standartlarıyla birlikte oluşturulacak. Çalışmalar doğrultusunda elma yağı olarak bilinen adaçayı yağı, çam balı ve yer fıstığı üreticileriyle buluşan proje sorumluları, üreticilerin sorunlarını yerinde dinledi. Çambalı üretiminde Türkiye birincisi olan Osmaniye Mahallesi’yle başlayan çalışmanın ikinci durağı ise yer fıstığı ve yine çambalı üretimiyle dikkat çeken Orhaniye oldu. Muhtarların aracılığıyla, köy kahvelerinde gerçekleştirilen toplantılarda sorunlar ve çözüm önerileri, birinci ağızdan yani üreticiden dinlendi. Ürünün kalitesiyle birlikte, üretimini de arttırmak ve pazara daha rahat sunmak için birlikte hareket etme kararları alındı. Önümüzdeki günlerde diğer kırsal mahallelerde de devam edecek toplantıların “coğrafi işaret” tezlerinin içeriğini güçlendireceği belirtildi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.