MARMARİS BELEDİYESİ BASIN AÇIKLAMASI

22.06.2023 tarihinde Ahaber isimli televizyon kanalında ve 23.06.2023 tarihinde de Yeni Asır isimli gazetede belediyemizin bünyesinde bulunan Dinlenme ve Huzurevi ile ilgili gerçeklerin çarpıtıldığı, yanlı ve yanlışlarla dolu bir haber yayınlanmıştır.

MARMARİS BELEDİYESİ BASIN AÇIKLAMASI

Huzurevinde kalmak için talepte bulunan ve talebi kabul edilmeyen İbrahim Öner isimli bir vatandaşın beyanına dayanılarak yapılan söz konusu haberde depreme karşı dayanıksız olduğu belirtilen binada kalan yaşlı vatandaşlara yeni yer bulunulmadığı, ilgilenilmediği gibi bir algı oluşturulmak istenmiştir. Kendilerine haber yapılmadan önce söz konusu durumla ilgili bilgi ve açıklama gönderildiği halde buna hiç değinilmemiş; tamamen ‘CHP’li belediyeyi yıpratma’ düşüncesinden hareketle yalan ve yanlışlarla dolu bir haber yayınlanmıştır.

Bu nedenle Ahaber ve Yeni Asır’ın gönderilmesine rağmen bahsetmedikleri ve esas sorumlunun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olduğu için gizledikleri gerçekleri açıklama gereği duyulmuştur.

Şöyle ki, 2004 yılından itibaren hizmet veren Marmaris Belediyesi Dinlenme ve Huzurevi ile ilgili 16.02.2023 tarihli belediyemiz İmar Şehircilik Müdürlüğü yazısı ekinde gönderilen teknik raporda mevcut binanın güçlendirilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.

Aynı gün, 16.02.2023 tarih ve 50956 sayılı yazı ile durum aynı gün Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bildirilmiş ve o tarihte huzurevinde kalan 9 yaşlı vatandaşımızın Bakanlık huzurevine kabul edilmesi istenilmiştir.

24.02.2023 tarih ve 6519010 sayılı yazı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yazısında bu rapora göre nasıl bir süreç izleneceği kurumumuza sorulmuştur.

06.03.2023 tarih ve 52035 sayılı yazımız ile tekrardan 16.02.2023 tarihli yazımızdaki gibi ilgili yaşlıların Bakanlığa bağlı huzurevlerine olası mağduriyet yaşanmaması için ivedi kabulünün sağlanması istenilmiştir. 

Bu defa İl Müdürlüğü 24.03.2023 tarih ve 6802504 sayılı yazı ile ilgili yaşlıların talep dilekçelerini istemiş, kurumumuzca da 03.04.2023 tarih ve 54745 sayılı yazı ile yaşlılarımızın talep dilekçeleri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bildirilmiştir.

Bu anlamda konunun hassasiyetine binaen il Müdürlüğü’nün yaşlılarımızın Bakanlığa bağlı huzurevlerine nakil süreci devam ettiğinden ilgili bina ile ilgili henüz kurum olarak bir tasarrufta bulunulamamıştır.

Sonuç olarak huzurevimizde şuan itibari ile Bakanlık tarafından nakil işleminin sonuçlanmasını bekleyen 6 yaşlı vatandaşımız kalmaktadır. Başka kabul de bu nedenle yapılmamaktadır.

Haberde iddia edildiği gibi yaşlıların başka yere nakli belediyemizin değil asli olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sorumluluğundadır. Bizler de bakanlığın bu konuda ivedi olarak adım atmasını ve yaşlılarımızın güvenli bir ortama almasını beklemekle birlikte; kurum olarak yaşlı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yeni bir yer arayışına da devam edilmektedir.

Bilginize sunar, kolaylıklar dileriz.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü