Markalaşma ve Tanıtım Çalışması Toplantısı Düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Turizm Geliştirme Ajansı tarafından yapılan “İller ve Destinasyonlar Bazında Markalaşma Tanıtım Çalışması Ülkemiz genelinde 81 il kapsamında başlatıldı.

Markalaşma ve Tanıtım Çalışması Toplantısı Düzenlendi

Söz konusu organizasyon ile  iller arası koordinasyonun  üst seviyeye taşınması, illerde turizm adına faaliyet gösteren paydaşlarla işbirliği modeli geliştirilmesi, her ilin kendini çok daha güçlü bir şekilde tanıtmasının sağlanması  amaçlandı. Ülkemiz turizm potansiyelinin ulusal ve uluslararası  tanıtımı resmi platform yapısına kavuşturulan Go Turkey üzerinden yapılıyor.

 “İller ve Destinasyonlar Bazında Markalaşma Tanıtım Çalışması ”nın Muğla İle ilgili tanıtım ve bilgilendirme toplantısı 21 Ocak 2021 tarihinde yapılmıştır. İlimize gelen TGA Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen, İş Geliştirme Müdürü Şebnem Tuna ve Dijital Pazarlama Müdürü ve Muğla İl Sorumlusu Maral Engür tarafından Muğla İlimizin turizm destinasyonlarının ve turistik ürünlerinin tanıtma pazarlama stratejileri ve çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Toplantıya Valisi Orhan TAVLI,  İlçe Kaymakamları, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü  Belediye Başkanları, İl Tarım ve Orman Müdürü, YDA Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali İşletme Müdürü, Milas-Bodrum Havalimanı TAV Havalimanları İşletme Temsilcisi, Ticaret Odası Başkanları, Deniz Ticaret Odası Başkanları, İlçe Turizm Danışma Büro Temsilcileri,  TÜRSAB Bölgesel Temsil Kurulları, Otelciler Birlikleri, Deniz Taşıyıcılar Kooperatifleri ve çeşitli STK Temsilcileri katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl; COVİD 19 salgınının tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde, dolayısıyla İlimizde de büyük düşüşe neden olduğunu, aşılama çalışmalarıyla birlikte 2021 Turizm sezonundan beklentilerin umutlu olduğunu, Pandemiye rağmen 2020 yılında TGA işbirliğiyle 15 civarında Ülkeden gazeteci, internet fenomeni gibi grupların ağırlandığını belirterek, İlimizin tanıtımı ile ilgili yapılan diğer çalışmalardan da örnekler verdi.

Toplantıda; Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy Marmaris tanıtımının etkili olması için uluslararası festival gibi etkinliklerin düzenlenmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

DOKTOB Başkanı Yücel Okutur TGA nın Otelciler Birlikleri ile karşılıklı görüşerek toplantılar yapılması gerektiğini, Ortaca, Dalyan, Köyceğiz bölgesinin çok özel olduğunu, Köyceğiz deki tarihi 3000 yıla dayanan termal kaynakların değerlendirilmesi gerektiğini, tanıtım için görsel kirliliğin önlenmesi gerektiğini belirtti.

Çalış Turizm Derneği Başkanı Mete Ay tanıtım için sağlıklı turizm verilerine ihtiyacımız olduğunu, turistlerin geliş nedenlerin tespit edilmesi gerektiğini, destinasyona gelen turist profiline göre tanıtma ve pazarlama yapılması gerektiğini ifade etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak tarımsal turizmin önemine dikkat çekerek, Ekim ayında nar hasadı, daha sonra zeytin hasadına turistleri çağırarak deneyim turizmini başlatabileceklerini, bununla ilgili altyapının hazırlanması gerektiğini, yol güzergahında gelişigüzel tarım ürünlerinin satışının engelleneceğini, bu konuda İlin yapısına uygun satış noktaları için GEKA projesi hazırladıklarını belirtti.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Milas İlçesinin geniş yelpazeye sahip bir ilçe olduğunu, işgücü, gıda, lojistik bakımdan Bodrum destinasyonunu desteklediğini belirtti.

BODER Yönetim Kurulu üyesi pandemiyle birlikte turizm sektöründe çok önemli kalifiye personel açığının meydana geldiğini ifade etti.

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, GEKA’nın  personel eğitimi ve  turizmle ilgili diğer projeler geldiğinde işbirliğine hazır olduklarını, altyapı projelerini desteklediklerini belirtti.

Muğla Ticaret Odası Başkanı Mustafa ERCAN Muğla’nın tanıtımı için Muğla Tanıtım Platformu’nu kurduklarını ve bu çatı altında 3-4 proje üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Marmaris Anadolu Deniz Taşıyıcılar Kooperatifleri Birliği Başkanı Coşkun Cengiz Muğla’nın tanıtımında denizcilik sektörünün özellikle Mavi Yolculuğun çok önemli olduğunu, kaçak faaliyetlerle haksız rekabete neden olan özel yatların engellenmesi gerektiğini ifade etti.

Valimiz Sayın Orhan Tavlı 2021 yılının Muğla yılı olacağını belirterek, iyi dilek ve temennilerini ifade etti.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.