LONDRA YAT FUARINA BAKANLIK KATILMADI

Yat turizmine yönelik düzenlenen İngiltere’ nin en büyük yatçılık ve yat turizmi fuarı kabul edilen “London Boat Show” başladı. Fuarda bu yıl ilk defa Kültür ve Turizm Bakanlığı yer almadı.

LONDRA YAT FUARINA BAKANLIK KATILMADI

İngiltere’nin en büyük yatçılık ve yat turizmi fuarı kabul edilen “London Boat Show”, Excel Fuar Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı fuara ilk kez katılmadı. Fuarda Türkiye'yi bu yıl kendi imkanlarıyla katılan birkaç firma temsil etti.  Türkiye'deki bazı charter, gulet ve tekne yapım şirketleri tanıtımlarını yapma fırsatı buldular.

Fuardaki Türk standının yetkililerinden Doğu Akdeniz Makinaları yöneticisi Hasan Kaçmaz , Türkiye’de  binin üzerinde İngiliz bayraklı yat olduğunu belirtti. “  Bu sayı bin 400 civarındaydı yani kaybımız üçte 1 oranında oldu. Hala İngilizler var ama bizim beklediğimiz bu sayının artmasıydı 2 bin, 2 bin 500 olmasıydı. Bu sayılara ulaşmamız biraz zaman alacak2 dedi.

Fuarların tanıtım için büyük bir fırsat olduğunu ve devamlı katılmak gerektiğini ifade eden Kaçmaz, Turizm Bakanlığı’nın ilgisizliğinden şikayet etti. Kaçmaz, “Bu tür organizasyonlar bizi finansal olarak zorluyor.  Turizm Bakanlığı da elini taşın altına koymalı”  şeklinde konuştu.

Bir  yelken firmasının yöneticisi Ali Karacadağ ise , “Hiçbir şey satamasak da Türk bayrağı burada duruyor.  Standımızın önünden geçip “Ooo Türkiye deyip geçen çok oldu. Bu sene olmaz önümüzdeki yıllarda düşünürüz”  diyenler oldu.”  Ama biz Türkiye’yi temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü