Demir iskele hakkında soruşturma açıldı

Datça’nın Güllük mevkiinde yapılmakta olan otelin deniz kıyısına inşa ettiği demir iskele hakkında çevrecilerin şikayeti üzerine soruşturma...

Demir iskele hakkında soruşturma açıldı

Datça’nın Güllük mevkiinde yapılmakta olan otelin deniz kıyısına inşa ettiği demir iskele hakkında çevrecilerin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.
Datça’da jandarma ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu demir iskelenin kumul taşlarının bulunduğu koruma altında bulunan sahile yapıldığı, deniz kenarında bulunan taşların yerinden temizlendiği, doğal yaşam alanının tahrip edildiğinin anlaşılması üzerine inşaatı yapan şirket hakkında Datça Cumhuriyet Savcılığı ile Şehircilik ve Çevre Bakanlığına suç duyurusunda bulunuldu.

Yapılan inceleme sonucu otel sahiplerinin iskele için ruhsat aldıkları ancak iskelenin denize sabit olarak demir iskele olarak yapıldığı, bu durumun kıyıların koruma altında olması nedeniyle denize sabit şekilde yapılmasının yasak olduğu ve geçici yüzer iskele şeklinde yapılabileceği belirtildi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.