Kızkumu derneğe devredildi

Orhaniye’nin efsanesiyle ünlü Kızkumu, seyyar tuvaletlerdeki pis görüntü ve kötü kokuyla gündeme gelmişti. Mahalleli sahipsiz kalan Kızkumu’ndaki sorunu çözmek için Kızkumu Turizm ve Çevre Derneği kurdu. MUÇEV, Kızkumu’nu derneğe devretti.

Kızkumu derneğe devredildi

Orhaniye’deki Kızkumu iki seyyar tuvalet nedeniyle yaşanan pis görüntüler ve kötü kokular nedeniyle gündeme gelmişti. Her gün binlerce turistin uğrak noktası olan Kızkumu plajındaki bu görüntü tepkilere neden olmuştu.

Kızkumu, Muğla Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü tarafından MUÇEV’e tahsis edilmişti. Bölgede  yaşanan sorun üzerine muhtar Cem Dinç başkanlığındaki Kızkumu Turizm ve Çevre Derneği, Kızkumu’nu devraldı. Dernek plaja, tuvalet, duş kabini yaptırmak için çalışmalara başladı. Burada bir de büfe hizmet verecek. Orhaniye Muhtarı Cem Dinç, çalışmalar hakkında Marmaris Televizyonu’na açıklama yaptı. Dinç “ Kızkumu sahilinde bundan sonra iki kadın iki erkek tuvaleti hizmet verecek. Tuvaletlerin başında görevli olacak. Beş dakikada bir tuvaletler temizlenecek. Buraya bir büfe de koymayı planlıyoruz” dedi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.