KESK Marmaris Şubeler Platformu ''MAAŞ KAYIPLARIMIZ KARŞILANSIN''

KESK Marmaris Şubeler Platformu Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğü önünde TÜİK’in enflasyon rakamları ile belirlenen ücret zamlarına tepki göstermek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK Marmaris Şubeler Platformu ''MAAŞ KAYIPLARIMIZ KARŞILANSIN''

Yapılan basın açıklamasında şu sözlere yer verildi; ‘’Hükümet TÜİK rakamları ile “çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik” nutkunu atarken  gözlerini Ocak ayında yapılacak ücret zammına çevirmiş olan kamu emekçileri bir kez daha hayal kırıklığına uğradığı, Hükümetle Memur-Sen’in yaptığı toplu sözleşmeler iptal edilmeli, kamu emekçileriyle yeni adil bir toplu sözleşme yapılmalıdır. 

“KAMU EMEKÇİLERİNİN DAHA FAZLA FEDAKARLIK YAPACAK HALİ KALMADI”

Siyasi iktidarın yanında yer aldığını saklamayan sendikaların bu durumu izlediğini, kendilerine üye kamu emekçilerini oyaladığını görmekteyiz. “Şunun bilinmesini istiyoruz. Kamu emekçilerinin ve emeklilerin daha fazla fedakârlık yapacak hali kalmamıştır. Sadece bir yıl içerisinde ortalama kamu emekçisi maaşı dolar bazında 114 dolar, çeyrek altında 3 adet azalma yaşanmıştır”

“YÜZDE 14,6 GÜNLÜK HAYATIN RAKAMI DEĞİL”

TÜİK’in yıllık enflasyon oranı olarak açıkladığı yüzde 14.6’nın çarşı, pazarın, günlük hayatın rakamı olmadığı, doğal gaza %32 elektriğe %31, baklagillerle %60, yumurta %80 ayçiçeği yağına %50 zam gelmişken gerçek enflasyon % 36.72 geçmiştir. Uzunca bir dönemdir güvenirliğini yitirmiş olan TÜİK’in mevcut verileri dahi, asgari ücretliden bütün işçilere, kamu emekçilerinden emeklilere kadar ücret ve maaşların hızla eridiğine işaret etmektedir. Kaldı ki akademisyenlerin oluşturduğu ENA Grup, yıllık enflasyonu TÜİK’ten farklı olarak yüzde 36,72 olarak açıklamıştır. Hal bu iken, kamu emekçileri ve memur emeklilerine ocak ayında yüzde 7,33; SSK ve BAĞKUR emeklilerine ise yüzde 8,37 zam yapılması, emekçilerin enflasyona acımasızca ezdirilmesi anlamına gelmektedir. ENAGrup’un açıkladığı enflasyon oranı baz alındığında 2021 yılı kamu çalışanları zam oranı en az ilk 6 ay için %18+3 olması gerekmektedir. TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon rakamının halkın nezdinde bir karşılığı yoktur.

“YENİ ADİL BİR SÖZLEŞME YAPILMALI”

Geçmiş toplu sözleşmelerde kamu emekçileri adına masaya oturan ve sefalet ücretlerine alanlarda itiraz etmeyen Memur-Sen’in yeni toplu sözleşmede kamu emekçilerini değil hükümeti kolladığının bir kez ortaya çıktığını, Ocak ayında yapılan %7.3 lük zam artışı sefalet ve yoksulluk zammıdır. Ekonomik krizin her boyutuyla hissedildiği bu günlerde satın alma gücü azalan memurlar bir kez daha kuru ekmeğe muhtaç edilmiştir. Hükümetle Memur-Sen’in yaptığı toplu sözleşmeler iptal edilmeli, kamu emekçileriyle yeni adil bir toplu sözleşme yapılmalıdır.

Yeni sözleşmede kamu emekçileri ve emeklilerin maaşlarına gerçek enflasyon oranında zam yapılmasını talep ediyoruz. Ekonomik krizin etkileri oranında maaşlar artırılmalıdır. Vergi adaletsizliğine son verilmelidir. KDV kaldırılmalı, birinci vergi dilimi %15’de %10 düşürülmelidir. 3600 ek gösterge bütün kamu emekçilerini kapsayacak şekilde yasalaştırılmalıdır. KESK olarak insanca yaşayacak bir ücret, hayat pahalığına, yoksulluğa, yolsuzluğa ve israf düzenine karşı haklarımızı korumak için mücadeleye devam edeceğiz”

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.