Kaymakam Aksoy: Virüsle mücadele, denetleme ekiplerine karşı yürütülmez

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy corona virüsü salgını nedeniyle ilçede kapatılan işyerinin bulunmadığını belirterek, “Uyarılara daha fazla önem veriyoruz, uymayanları kapatıyoruz” diyerek şunları söyledi:

Kaymakam Aksoy: Virüsle mücadele, denetleme ekiplerine karşı yürütülmez

“Denetimler bakanlığın uygulama genelgeleri çerçevesinde devam ediyor. Uyarılara daha fazla ağırlık veriyoruz. Kurallara uymamakta ısrar edenler ve özellikle ulaş noktası olarak önemli gördüğümüz açık işletmeler, büyük marketlerin kasaları, kasa önü uygulamaları, ATM cihazları önündeki yığılmalar, berber dükkanları, plajlar gibi önemli yerler çok sıkı denetleniyor ve ceza uygulamaları da yapılıyor”

VİRÜSLE MÜCADELE, VİRÜSE KARŞI YÜRÜTÜLÜR
Corona ile mücadeleyi yaşam kültürümüzün bir parçası haline getirmemiz gerektiğini de hatırlatan Kaymakam Aksoy, “Herkesin bu konuda virüs analisti olması gerekir. Ben ne yaparsam bu virüs bana bulaşmaz demeli. Önce kendisinin, sonra yakınları ve devamında da toplumumuz ve tabii ki ekonomimiz için gereken tedbirleri alması lazım.
Virüsle mücadele denetleme ekiplerine ve güvenlik güçlerine karşı yürütülmez. Virüsle mücadele, virüse karşı yürütülür. Garson cebinde maske taşıyor, 20 kişiye servis yaparken maske takmıyor ama polis memurunu görünce hemen maskesini takmakla bu iş olmaz. Bu doğru bir yöntem değil. Bu nedenle bütün vatandaşlarımızı virüsle mücadelede bireysel tedbirlerini bir kere daha almaya davet ediyoruz. Rakamlardaki artış, bayramın getirdiği kalabalıklar dikkate alınarak bundan sonra da turizm hareketlerinin yoğunlaşacağını da göz önünde bulundurularak bireysel tedbirlerimizi mutlaka artırmamız gerekiyor” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.