Jucker, Mogherini ve Hahn’dan ortak açıklama

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Dışişleri, Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Komşuluk Politikası ve...

Jucker, Mogherini ve Hahn’dan ortak açıklama
Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Dışişleri, Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Komisyon Üyesi Johannes Hahn referanduma ilişkin ortak bildiri yayınladı. Bildiride, “Usulsüzlük iddialarıyla ilgili olarak AGİT / ODIHR Uluslararası Gözlem Misyonunun değerlendirmesini bekliyoruz” denildi.
Türkiye’de dün yapılan referandumun ardından liderlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Dışişleri, Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Komisyon Üyesi Johannes Hahn referanduma ilişkin ortak bildiri yayınladı. Bildiride, “Anayasa değişikliği hakkında 21 Ocak 2017’de TBMM tarafından kabul edilen referandum sonuçlarını takip ediyoruz. Ayrıca, usulsüzlük iddialarıyla ilgili olarak AGİT / ODIHR Uluslararası Gözlem Misyonunun değerlendirmesini bekliyoruz. Anayasa değişiklikleri ve özellikle pratik uygulamaları, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne aday bir ülke olarak ve Avrupa Konseyi üyesi olarak yükümlü olduğu yükümlülükler ışığında değerlendirilecektir. Türkiye’yi, Avrupa Konseyi’nin acil durum da dahil olmak üzere endişelerini ve önerilerini ele almaya teşvik ediyoruz. Yakın referandum sonucuna ve anayasa değişikliklerinin kapsamlı sonuçlarına bakarak, Türk makamlarını uygulamalarında mümkün olan en geniş kapsamlı uzlaşmayı aramaya davet ediyoruz” denildi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.