Gazeteci Gökmen Ulu gözaltına alındı

İZMİR (İHA) – İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Sözcü Gazetesi’ne düzenlenen operasyonda gazetenin İzmir muhabiri...

Gazeteci Gökmen Ulu gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Sözcü Gazetesi İzmir muhabiri Gökmen Ulu, Bostanlı'daki evinde gözaltına alındı.

Sözcü gazetesi muhabiri 40 yaşındaki Gökmen Ulu, gazetenin sahibi ve yöneticileriyle birlikte kendisinin gözaltına alınacağı haberini sabah erken internet sitelerindeki haberlerden öğrenince, polisleri apartmanın önünde basın mensuplarıyla birlikte beklemeye başladı. Burada yaptığı açıklamada Gökmen Ulu, "Rüştünü ispat etmiş gazeteciyim. Başımız dik anlımız ak. Biz gazeteciyiz. Evrensel meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı tertemiz yaşayan ve tertemiz ölecek olan gazeteciyiz" dedi. Ulu, terör örgütlerinden FETÖ bu ülkeye büyük kötülükler yaptığında bunu gündeme getiren gazetecilerden olduğunu söyledi.

Gökmen Ulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı yeri haberleştirmesinin habercilik başarısı olduğunu, dünyanın her yerinde siyasi liderlerin tatil haberlerinin haber değeri taşıdığını, kendisinin de bunun üzerine haberi yaptığını söyledi. Darbe girişimi yaşandığı sırada Marmaris'te bulunduğunu, o akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele giderek yaptığı açıklamayı da haberleştirdiğini ifade eden Ulu, Erdoğan'ın halkı sokağa çağırmasını kamuoyuna ilk duyuran gazetecinin kendisi olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 2 saat apartmanın önünde duran Gökmen Ulu, ardından evine çıktı. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Musa Çam, Atila Sertel, Aytun Çıray, İzmir Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir şubesi yöneticileri eve gelerek Ulu'ya destek verdi. CHP'li Sındır, "Sözcü Gazetesi'ni FETÖ'yle aynı kefeye koymak bir ironinin göstergesi. Gökmen Ulu'nun FETÖ ile bir bağlantısının olması imkansız. Bizler de Sözcü Gazetesi'ni ve yazarlarını takip ediyoruz. Bu yapılanlar aslında Cumhuriyet'e yapılan saldırı özelliği taşıyor. Destek vermek için biz de buraya geldik" dedi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nun sürdürdüğü soruşturmada adı gözaltına alınacaklar listesinde olduğu söylenen Gökmen Ulu, saat 17.00'da bu haberleri dikkate alıp 'teslim olmak' üzere İzmir Adliyesi'ne gideceği söyledi. Avukatı Murat Ergün, CHP İzmir milletvekilleri ile birlikte yola çıkan Ulu, kısa süre sonra polisler tarafından durduruldu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 'savcılık talimatını beklediklerini, talimat gelir gelmez gözaltı işlemi yapacaklarını' söyleyerek Gökmen Ulu'nun eve dönmesini istedi.

Evine dönen Gökmen Ulu, saat 18.00'de, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'ndan gelen talimat doğrultusunda Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri tarafından gözaltına alındı ve polisler evinde arama başlattı.

Gökmen Ulu'nun,15 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan 'Sözcü Erdoğan'ı buldu' haberi nedeniyle, 'FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek' suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi. 

Gökmen Ulu, mesleğe Ege TV'de haber spikeri olarak başladı. Ardından Marmaris TV'de, Artı 1 TV'de çalıştı. Sözcü Gazetesi'nde üç yıldır çalışan Gökmen Ulu, 14 yıldır Burcu Ulu ile evli ve 12 yaşında 'Ege Efe' adlı bir oğlu var.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.