İSRAİL'LE TURİZMDE İŞBİRLİĞİ KONUŞULDU

Turizmciler 2017 yılında İsrailli turist sayısında artış beklediğini açıklamıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bugün İsrail’in Ankara Büyükelçisini kabul etti. Ziyarette iki ülke arasında turizmde işbirliği konuşuldu.

İSRAİL'LE TURİZMDE İŞBİRLİĞİ KONUŞULDU

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Etian Naeh'i kabul etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, kabulde, iki ülke arasındaki işbirliğine yönelik konular görüşüldü.

Mavi Marmara olayından önce  Türkiye’ye gelen İsrailli turist sayısı 558 bin 183 olmuştu.  2009’da Davos’ta dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres’e ‘one minute’ çıkışı sonrasında bu sayı 311 bin 582’ye gerilemişti. 2011’de bu sayı 79 bin 140’a kadar inmişti. Olayın sıcaklığının geçmesiyle birlikte Türkiye’ye gelen İsrailli turist sayısı 2015’e kadar yükselmeye devam etti. Ancak 2008’deki rakama bir türlü ulaşamadı. İki ülke arasında mutabakata varılmasından sonra İsrail’den Türkiye’ye gelen turist sayısında bir yükseliş olması bekleniyor. Sektör temsilcileri bu sayının 1 milyonu bulabileceğini belirtiyor.

Peki ‘Türkiye’ye gelen İsrailli turist sayısı yeniden 550 bini aşabilir mi?’ Bu soruyu turizm sektörü temsilcilerine sorduk. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy İsrail’den gelen turist sayısının artacağını belirtti. Ulusoy “Asıl patlama 2017’de olacaktır. 2017’de Türkiye’ye İsrail’den gelen turist sayısı 1 milyona ulaşacaktır” dedi. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, ise “  İsrailli turist Türk turizmcisi için büyük önem taşıyor. Çünkü İsrailliler senede 3-4 kez tatile çıkıyor. Sadece deniz, kum, güneş için değil, alışveriş için de geliyorlar.” diye konuştu.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü