İngiliz turistler Kaş-Kalkan’a geri dönüş yaptı

İngiliz turistler, Antalya’nın Kaş ilçesi Kalkan bölgesine geri dönmeye başladığı.Kaş’ın Kalkan Restaurantçılar Derneği Başkanı Mustafa Akdeniz, İngiliz...

İngiliz turistler Kaş-Kalkan’a geri dönüş yaptı

İngiliz turistler, Antalya’nın Kaş ilçesi Kalkan bölgesine geri dönmeye başladığı.
Kaş’ın Kalkan Restaurantçılar Derneği Başkanı Mustafa Akdeniz, İngiliz turistlerin Kalkan’ı geri dönmeye başladığını söyledi. Mustafa Akdeniz, “Kalkan Restaurantçılar olarak sezon için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Esnafımıza Kalkan Restaurantçılar Derneği olarak gerekli tüm desteği sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. 2018 yılına ümit ve dualarla başlıyoruz. Gerçekten buna çok ihtiyacımız var. Yaklaşık üç yıldan beri para kazanmayıp kötü sezonlar geçiren Türk turizmi, 2018 yılında özlenen günlerine kavuşacak. 2018 yılının umulandan daha iyi ve yüzümüzün güleceği bir yıl olacağını tahmin ediyorum. Hedefimiz Avrupalı turistleri yeniden kazanmak olmalı, görüştüğümüz turizm ve acenta yetkililerinden aldığımız bilgilerde, 2018’in, 2017’den iyi olacağı verileri elimizde var. Antalya olarak 2018’de özellikle turizm sektöründe tüm zamanların rekorunu kıracaklarını belirttiler. İngiltere’den gelecek turist sayısındaki artış öngörüsü de yüzde 40 oranında” dedi.
İngiliz turistlerin İspanya’dan vazgeçip Türkiye’ye yöneleceğini savunan Akdeniz, “Euro-Pound ilişkisi lehimize gelişiyor. Pound’la alım yapan İngiliz tatilci için İspanya artık çok pahalı. Türkiye’nin fiyat avantajı da tercih nedeni olacak. 2017’de Batı Avrupa’dan gelen turist sayısında eksiye düşmüşken sadece İngiltere’de yükseliş oldu. Bunun en baştaki sebeplerinden biri Türkiye ve İngiltere arasında herhangi siyasi bir husumetin olmamasıdır. Ülkeler arası imajda herhangi bir sorun da sözkonusu değildir. İngiliz vatandaşları için ülkemiz seyahat edilebilecek güvenli ülkeler arasındadır” diye konuştu.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.