İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKULLARDA YILBAŞI KUTLAMASINI YASAKLADI

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda yılbaşı kutlamalarını yasakladı. Bugün okullara gönderilen yazıda yılbaşı kutlamaları, değer yargılardan uzak, özendirici, öğrencileri olumsuz davranışlara sevk edebilecek etkinlik olarak tanımlandı.

   İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKULLARDA YILBAŞI KUTLAMASINI YASAKLADI

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda yılbaşı kutlamalarını yasakladı.Müdürlük  yasakla ilgili Marmaris’teki tüm resmi ve özel okullara bir yazı gönderdi. 27 Aralık 2016 tarihli yazıda, yılbaşı kutlamalarıyla ilgili müdürlüğe şifahi olarak şikayetler geldiği öne sürüldü.

Mevzuat dışı, ders ve sosyal etkinliklerle alakası olmayan , değer yargılardan  uzak bazı kutlamalar için öğrencilerin özendirildiği ve öğrencilere yönlendirmeler yapıldığı ileri sürüldü.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gönderdiği yazıda “  öğrencileri farklı alışkanlıklara ve olumsuz davranışlara sevk edebilecek ya da özendirebilecek eğlence, şans oyunu, çekiliş ve yılbaşı adı altında  öğrencileri ekonomik durumlarına göre farklı algılara sokabilecek , hediyeleşme, çam süslemesi, noel baba figürü gibi milli ve manevi değerlerimizden uzak etkinliklerin yapılmaması ve bir aksaklığa mahal verilmemesi hususunda gereğini rica ederim” denildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü