HİLEYLE SEÇİLEN BAŞKAN İSTİFA ETMELİ

Marmaris Şubesi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği eski başkanı İlyas Toprak, 30 Kasım yapılan seçim de hileli oyla başkan seçilen Mehmet Ali Akyol’un istifa etmesi gerektiğini söyledi.

HİLEYLE SEÇİLEN BAŞKAN İSTİFA ETMELİ

30 Kasım 2019 tarihinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Şubesi Olağan Genel Kurulu seçiminde,  sarı listeyle Mehmet Ali Akyol kazanmıştı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin eski başkanı İlyas Toprak yapılan incelemeler de hileli bir seçim yapıldığını belirterek, mevcut yönetimin dışında usulsüz hileli bir şekilde sahte üye yaptırılarak oy kullanıldığını ve mevcut olan yönetimin istifa etmesi gerektiğini bildirdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin eski başkanı İlyas Toprak şu ifadelere yer verdi, “Seçimin ardında alınan duyumlar ve şüphe üzerine yapılan incelemeler neticesin de, bir çok kişi mevcut yönetimin dışında usulsüz hileli bir şekilde sahte üye yaptırılarak oy kullandığı ortaya çıkmıştır. Dernek Bilgi Sistem şifresinin sadece yönetim ve genel merkez de olmasına karşın, şifrenin bir şekilde ele geçirilerek veya kırılarak yapılan bu hileli sahtekarlık, durum gün yüzüne çıkmıştır. Oy uğruna yapılan sahte üyeliklerle seçilen bu yeni yönetimin hiç bir zeminde meşrutiyetinin olmayacağı gibi kamuoyu önünde de itibarı olmayacaktır ve derneğimize sürülmüş kara bir leke olarak kalacaktır.

KAMUOYU ÖNÜNDE İTİBARI OLMAYACAKTIR

Bu organize yapı içinde yer alan, seçime yönelik yapılan hilenin usulsüzlüğün sahtekarlığın en kısa zamanda tespiti ve dernek üyeliğinden ihraç edilmesini talep ediyoruz. Bu olayla ilgili tüm tutanak belgeler isim bazında raporlar halinde detaylı bir şekilde düzenlenerek 10 Aralık 2019 tarihinde Genel Merkeze gönderilmiştir. Genel Merkez gelip bu olayı kesin çözeceğini bildirmesine rağmen henüz bir adım atmamıştır. Bu kabul edilemez olaya duyarsız kalıp bizi oyalamıştır. Hile usulsüzlük sahtekârlık yapılarak şaibe ile seçilen bu yönetimin sorgusuz sualsiz derhal istifa etmesi gerekmektedir ve en kısa süre de olağanüstü genel kurul kararı almalıdır.”

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.