“HERKESE TÜRKİYE’YE GİTMESİNİ SÖYLÜYORUM”

Son zamanlarda Türkiye aleyhindeki haberleriyle çok tartışılan İngiliz BBC televizyonunun kıdemli muhabiri ve sunucusu Michael Buerk, Türkiye hakkında önemli açıklamalar yaptı.

“HERKESE TÜRKİYE’YE GİTMESİNİ SÖYLÜYORUM”

BBC muhabiri Michael Buerk, Londra Boat Fuar’ında Türkiye standını ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Uzun yıllar BBC’nin  yurdışı muhabirliği yapan ünlü gazeteci Türkiye hayranı  olduğunu söyleyerek “Türkiye’de yelkenlim var.  25 yıldır Göcek ve Türkiye’nin Akdeniz kıyılarında yelken yapıyorum. Tanıştığım  herkese Türkiye’ye gitmesini söylüyorum” dedi.

Türkiye’de son zamanlarda yaşanan terör saldırılarından hiç korkmadığı ve terör olaylarının dünyanın her yerinde yaşanan şeyler olduğunu ifade eden gazeteci, buna alışmak gerektiğini söyledi. Tanıştığı herkese Türkiye sahillerinin güvenli olduğunu söylediğini belirten Buerk şöyle konuştu.

''Arkadaşlarımla yelken yaptığımız yerlerin Suriye sınırına  ve İstanbul’a binlerce mil uzakta olduğunu söylüyorum. İngiltere’de de  hala terör  var.  Irlanda Kurtuluş Örgütü , El-Kaide ve  ISID gibi potansiyel terör örgütleriyle mücadele ediyoruz.  Zor günlerden geçiriyoruz. Türkiye zor zamanlar yaşıyor. Biz de farklı nedenlerden dolayı zor günler yaşıyoruz çünkü Avrupa Birliği’nden ayrılıyoruz. İnsanlar “dünya nereye gidiyor” diye endişeli ama herkes yine de tatile gitmek istiyor. Herkes Akdeniz’in en güzel koylarında yelken açmak istiyor. Hepimiz şuan Türkiye’de olmak istiyoruz. Dışarıya bakın berbat bir hava var. Gri, yağmurlu ve iç karartıcı bir hava. Şuanda düşündüğüm tek şey Nisan ayının biran önce gelmesi ve Türkiye’ye gitmek''

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.