HELAL TURİZM KONGRESİ MARMARİS’TE DÜZENLENECEK

Marmaris’te helal turizm kongresi düzenlenecek. Kongrenin ev sahibi Kastamonu Üniversitesi. Nisan ayında gerçekleşecek kongrede Türkiye’de helal turizmin nasıl geliştirileceği konuşulacak.

HELAL TURİZM KONGRESİ MARMARİS’TE DÜZENLENECEK

Kastamonu Üniversitesince Marmaris'te 7-9 Nisan tarihlerinde Helal Turizm Kongresi düzenleneceği bildirildi.  Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Ateş, , turizm sektöründe son dönemde "helal turizm" denilen bir olgunun geliştiğini belirtti. Ateş, helal turizmin bir sistem olduğunu ve Türkiye'nin turizm pazarını genişletme potansiyeli bulunduğunu söyledi. Ateş  "Örneğin İspanya şu anda Müslüman dostu olarak turizm sektöründe bu konuda önde giden ülkelerden biri. Bundaki amaç turizm çeşitliliğini geliştirmek. Çoğunlukla turist potansiyelimiz Rusya'dan Almanya'dan Avrupa ülkelerinden, bunun çeşitliliğini biraz daha İslam ülkelerine Ortadoğu'ya, Asya'ya, Afrika'ya kaydırma amacı güden sistem bu aslında.” Dedi.

Türkiye’nin  helal turizm potansiyelinin yüksek olduğunu savunan Ateş, “Son bir yılda bir çok işletme, otel helal turizm konseptine geçti. Bu ne demek bir sertifikasyon kurumundan İslami usullere göre burada tatil yapılıyor diye sertifika almak, bizim Türk Standartları Enstitüsü ve GİMDES denilen bir kuruluş bu sertifikayı vermekte ve verdikten sonra belirli zamanlarda da denetlemektedir." Dedi.  Kongrede Türkiye’de  helal turizmi nasıl geliştirilebilceğinin konuşulacağını belirtti. Yurt içinden 170, yurt dışından 20 katılımcının başvuruda bulunduğunu bildirdi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.