Hataylılar film setlerini özlüyor

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin Harran Mahallesi halkı, sinema ve dizi ekiplerinin yeniden gelmesini istiyor.1973’lü yıllarda, "Adak", "Kaçak", "Kibar Feyzo"...

Hataylılar film setlerini özlüyor
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin Harran Mahallesi halkı, sinema ve dizi ekiplerinin yeniden gelmesini istiyor.
1973’lü yıllarda, \"Adak\", \"Kaçak\", \"Kibar Feyzo\", \"Ezo Gelin\", \"Sultan Gelin\" filmleri, son olarak \"Kasaba\" ve \"Asi\" dizilerinin çekildiği Harran Mahallesi’nde halk, eski günlerde olduğu gibi oyuncuları ve ekipleri ağırlamak istiyor.
Kemal Sunal, Şener Şen, Türkan Şoray, Müjde Ar, Tarık Akan, Kadir İnanır, Fatma Girik, Gökhan Güney, İlyas Salman, Adile Naşit, Tuba Büyüküstün gibi ünlüleri ağırlayan Harranlılardan Mustafa Demir, Fatma Girik ve Kadir İnanır’ın oynadığı \"Ezo Gelin\"in birçok sahnesinde bulunduğunu belirterek, 1973 yılında ve ilerleyen senelerde Harran’da birçok filme ve oyuncuya ev sahipliği yaptıklarını söyledi.
Harranlı 52 yaşındaki Ferit Demir de çok güzel filmlerin yanı sıra Asi ve Kasaba dizilerinin çekiminin yapıldığını söyleyerek, o günleri unutmadıklarını ve o heyecanı yeniden yaşamak istediklerini söyledi. Demir, “Sanatçılar ve dizi yapımcılarının tekrar gelmesini istiyoruz. Asi ve Kasaba dizisine ev sahipliği de yaptık. Film ve dizilerde Harran’ın yaşantısı gündeme getirildi. Bizi çok iyi tanıttılar. Yine bekliyoruz” dedi.
Tandırda ekmek pişirdiği günlerden söz eden Zehra Demir de, \"Bir gün tandırda ekmek yaptığımız sırada Asi dizisinin çekimi vardı. Asi’yi canlandıran Tuba Büyüküstün ve diğer oyunculara biberli ekmek ikramında bulunduk\" diye konuştu.
Mahalle muhtarı Ahmet Yıldız ise, “Kibar Feyzo’da, Kemal Sunal Şener Şen’e kızdığı için caminin minaresine çıkarak intihar etmek istedi. Annesi Adile Naşit ve mahalleli buna izin vermedi ve Sunal ikna edilerek aşağıya indi. Yaşım küçüktü ama babam anlatırdı. Allah rahmet eylesin. Şimdi de biz gençler olarak o güzel günlerin tekrar gelmesini ve sanatçıları ağırlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.