Geri dönüşüm malzemelerinden müzik aleti yapıyorlar

Çekmeköylü çocuklar, atık malzemelerden müzik aletleri, oyuncaklar yaparak geri dönüşüme katkı sağlıyor.Çekmeköy Belediyesi’nin desteği ile geri dönüşüm...

Geri dönüşüm malzemelerinden müzik aleti yapıyorlar

Çekmeköylü çocuklar, atık malzemelerden müzik aletleri, oyuncaklar yaparak geri dönüşüme katkı sağlıyor.
Çekmeköy Belediyesi’nin desteği ile geri dönüşüm malzemelerini toplayan 5 ile 12 yaşları arasında çocuklar müzik aleti, oyuncaklar yaparak malzemeleri geri kazandırıyor. Çevre bilinci oluşan çocuklar ileri dönüşüm atölyesinde öğretmenleri Gamze Cücenoğlu ile birlikte aktivitelerde bir araya geliyor. Atıkların doğru şekilde değerlendirilme bilincini öğrenen çocuklar her hafta faaliyetlerini sürdürerek, atık malzemeleri yeniden kazandırıyor.
İleri Dönüşüm Atölyesi öğretmeni Gamze Cücenoğlu, “Çekmeköy Belediyesi ile beraber burada bir ileri dönüşüm atölyesi yapıyoruz. 5 ve 12 yaş çocuklar arasında atacağımız bir takım ürünleri atmıyoruz. Buraya getiriyoruz. Getirdikten sonra müzik aletleri bir takım kolajlar yapıyoruz. Her hafta yapıyoruz. Şimdi de bir çalışma yapacağız” dedi.
Geri dönüşümle ilgili çalışmalar yapan Burak İnan isimli öğrenci, “Burada bu tarz etkinlikler yapıyoruz. Çok eğlenceli geçiyor. Her hangi bir ücret vermeden. Burada yerleri çöp atmıyoruz. Dışarıdan bulduğumuz atıkları toplayıp onları ileri dönüşüm malzemesi dönüştürüyoruz” şeklinde konuştu.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.