Gençler, 19 Mayıs için pedal çevirdi

Beyoğlu Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Beyoğlu Bisiklet Yarışı’nda gençler pedal çevirdi.Beyoğlu...

Gençler, 19 Mayıs için pedal çevirdi

Beyoğlu Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Beyoğlu Bisiklet Yarışı’nda gençler pedal çevirdi.
Beyoğlu Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Beyoğlu Bisiklet Yarışı düzenlendi. 6’ncı Beyoğlu Gençlik Şöleni kapsamında yapılan Beyoğlu Bisiklet Yarışı ile pedallar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için çevrildi.
Saat 09.30’da başlayan Beyoğlu Bisiklet Yarışı, Hasköy’deki etkinlik alanından başlayıp, İstanbul Ticaret Üniversitesi önünden geliş yönüne dönülerek başladığı alanda bitti. 5,4 kilometrelik güzergahta yapılan Beyoğlu Bisiklet Yarışında,Yıldız, Genç ve Yetişkin olmak üzere 3 kategoride yarışıldı. Her kategorinin ilk 3 derecesine giren gençlere yarış bitiminde ödül verildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da bisikletine binerek gençlerle birlikte pedal çevirdi.

“En son 15 Temmuz’da hain darbe girişimi sırasında da aynı ruhu hissettik”
Bisikletine binen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptığı açıklamada, “19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan yeniden kurtuluş ve diriliş hareketini başlattığı gün. O gün bu gün Türkiye’de istiklal ve istikbal mücadelesi önemini korudu. En son 15 Temmuz’da hain darbe girişimi sırasında da aynı ruhu hissettik. Gördük ve toplumumuz özellikle gençler buna nasıl refleks vereceğini gördüler” dedi.
Gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Başkan Demircan, “Şimdi ikinci hususta gençleri geleceğe kendi ellerimizle hazırlıyor olmamız lazım. 19 Mayıs’ın böyle tipik, bildik sadece törene sığdırılmış bir şekilde kutlanıyor olmasının doğru olmadığını düşünüyorduk. Bu sene etkinliklerimizin çapını genişlettik. Bütün liselerde, Taksim Meydanında ve bugün burada bisiklet yarışıyla özellikle kültür alanında sanat alanında, spor alanında gençlerin özelliklerini, kabiliyetlerini ön plana çıkartacak bu etkinlikleri bilhassa düzenliyoruz. Şimdi bir bisiklet yarışı planladık. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gençlerimiz için kutlu olsun diyorum” dedi.

“Yaklaşık 830 tane bisiklet dağıttık”
Kültür sanatta, sporda katılım sağlayarak duyarlılık gösteren gençlere bisiklet dağıtıldığını ifade eden Başkan Demircan, “Biz yaklaşık 830 tane bisiklet dağıttık. Yine bu çerçevede, kültür sanatta, sporda katılım sağlayan duyarlılık gösteren gençlerimize bisikletleri dağıttık. Sonra onların içerisinden bu işe hevesli olanları yarışa davet ettik ve ayrıca İstanbulluları yarışa davet ettik. Böylelikle hem onları hayatın içerisine çektik hem ödüllendirdik hem de yarışıyoruz” dedi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.