GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Marmaris’te “19 Eylül Gaziler Günü” Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. TBMM'nin, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ''Mareşal'' rütbesi ile ''Gazi'' unvanı verişinin 98. yıldönümü Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Törende Atatürk büstüne Marmaris Kaymakamlığı, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı, Marmaris Belediyesi  ve Muharip Gaziler Marmaris Şubesi  çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okundu

ATATÜRK, MİLLETİ TARAFINDAN GAZİ ÜNVANI VERİLEN İLK ASKERDİR

 Muharip Gaziler Derneği Marmaris Şube Başkanı Azmi Özkan, bugünün kahraman gazilerin şeref ve kahramanlık günü olduğunu dikkat çekerek,” Yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi, bugünün hür ve bağımsız Türk Devleti’nin yolunu açmıştır. Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarının önderliğinde yürütülen hürriyet ve bağımsızlık mücadelesi, kıvılcımdan alev topuna dönüşerek zafere ulaşmıştır.

   TBMM’si, 19 Eylül 1921 tarihinde, bu zaferin anısına, Sakarya Meydan Muharebesi’nin muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal’e, Türk milleti adına, ‘’Mareşal’’ rütbesi ve ‘’Gazi’’ unvanını tevcih etmiştir. M.Kemal ATATÜRK, milleti tarafından GAZİ unvanı verilen ilk askerdir.

   Ülkemiz bugün, dünden olduğundan daha fazla, iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. 100 sene önce, ülkemizi parçalamak için harekete geçen ve kahraman Türk ordusu tarafından hezimete uğratılan küresel güçler, hain terör örgütleri vasıtasıyla emellerini tekrar gerçekleştirme gayreti içine girmişlerdir. Bütün bunlara karşın Türk milleti, hürriyeti ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sık kenetlenmesini bilmiştir. Türk milleti azmi, iradesi ve kudretiyle bu hainlere her zaman diz çöktürmüş ve hüsrana uğratmıştır. Bugün de aynı akıbete uğrayacakları şüphesizdir. Şu husustan çok eminiz, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek hür ve bağımsız yaşayacaktır.

  19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, Büyük Önder M.Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen tüm şehitlerimizi Türkiye Muharip Gaziler Derneği olarak rahmetle anıyor, hayatta olan tüm gazilerimize esenlikler diliyoruz” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.