Gaziantep’te “Suriye yatırım iklimi” çalıştayı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep ile Suriye arasında geçmişi eskilere dayanan kuvvetli ticari ve kültürel...

Gaziantep’te  “Suriye yatırım iklimi” çalıştayı
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep ile Suriye arasında geçmişi eskilere dayanan kuvvetli ticari ve kültürel bağlar bulunduğunu, Gaziantep ve Suriyeli iş adamlarının ortak yatırım yapmaları halinde ticari ilişkilerin daha da gelişeceğini ve bunun Suriye’nin yeniden inşasına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
Gaziantep Ticaret Odası, Suriye ile ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve iki ülke iş adamlarının “Ortak Yatırım” yapmaları için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bu çerçevede Gaziantep Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde “Gaziantep-Suriye Yatırım İklimi” çalıştayı gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören çalıştayda, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ile Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci katılımcılara hitap etti.
\"Birlikte etkin ticari atılımlar yapabiliriz”
Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Suriyeli nüfusu yük olarak görmediklerini, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin karşılıklı olarak geliştirilmesi açısından bir fırsat olarak algıladıklarını söyledi. Ticari ilişkilerde karşılıklı güven, dostluk ve aynı dilin konuşulmasının önemli olduğuna dikkat çeken GTO Başkanı Hıdıroğlu, “Gaziantep ile Suriye arasında geçmişi eskilere dayanan güçlü ticari ve kültürel bağlar bulunmaktadır. Oda olarak kentimizde yaşayan Suriyeli nüfusu, ticari bir fırsat olarak algılıyoruz. Suriye ile hali hazırda önemli ilişkilerimiz var. Gaziantep ve Suriyeli iş adamları ticari ilişkileri daha da geliştirmenin yanında ortak yatırım yaparak Suriye’nin yeniden inşasında etkin rol alabilirler. İki ülke arasındaki bu tarihsel bağı, konumu ve birlikteliği kullanarak daha etkin ticari atılımlar yapabiliriz” dedi.
Gaziantep Ticaret Odası’na kayıtlı 1277 Suriyeli üye bulunduğunu, üyelerin ve Suriyeli işadamlarının sorunlarını her platformda dile getirdiklerini vurgulayan Hıdıroğlu, “İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda Gaziantepli ve Suriyeli işadamlarına önemli görevler düşüyor. İş adamları ortak yatırım yaparak bölgede daha etkin olabilirler. Ticaretin canlanması, bölgeye huzur ve güven getirir. Yanı başımızdaki bölgenin ticaretinin canlanması iki ülke iş adamlarına büyük avantajlar sağlayacaktır. Ticaretin arttırılması ve karşılıklı olarak gerçekleştirilmesi Ortadoğu coğrafyasının yanında Batı dünyası ile daha ileri noktaları taşıyacaktır. Suriyeli işadamları ile birlikte ortak çıkarlarımızı maksimum düzeye taşıyacak şekilde işbirliği sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci de İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün yanı sıra bütün kurumların Suriyelilerin sorunları ile yakından ilgilendiğini belirterek yapılan çalışmalarla ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi. “Gaziantep-Suriye Yatırım İklimi” çalıştayında Suriye Ekonomik Forumu temsilcisi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcisi birer sunum yaptı.
Daha sonra Türk iş dünyasının Suriyeli iş adamlarıyla Gaziantep’te ve Suriye’de yatırım yapmasının kolaylaştırılması ve işbirliği modelleri konusunda çalışma grupları oluşturularak neler yapılabileceği ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.