Fatsa’da 6 bin kişilik yeni iş alanı doğuyor

Fatsa Organize Sanayi Müdürü Olgun Topkaya, doluluk oranına ulaşan Fatsa Organize Sanayi Bölgesine(OSB) bitişik alanda inşa edilecek olan yeni sanayi alanında...

Fatsa’da 6 bin kişilik yeni iş alanı doğuyor
Fatsa Organize Sanayi Müdürü Olgun Topkaya, doluluk oranına ulaşan Fatsa Organize Sanayi Bölgesine(OSB) bitişik alanda inşa edilecek olan yeni sanayi alanında 6 bin kişinin istihdam edileceğini açıkladı.
Topkaya yaptığı açıklamada, mevcut organize sanayi alanında bulunan 30 adet sanayi parselindeki 29 firmada 3 bin 85 kişinin istihdam edildiğini belirtti. Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin yüzde 100 doluluk oranına ulaşması sebebi ile yeni gelen talepleri karşılamak amacıyla mevcut OSB’nin bitişiğinde bulunan 935 dönüm arazi için yer seçimi çalışmalarının tamamlandığını ve 2017 yatırım programına girdiğini belirten Topkaya, kamulaştırma çalışmalarının Fatsa Belediye Başkanlığı tarafından sürdürüldüğünü söyledi.
Topkaya, ”Yatırımın gerçekleşmesi sonrası 60 adet sanayi parseli üretilmesi ve yaklaşık 6 bin kişiye istihdam sağlanacağı tahmin edilmektedir. Fatsa Belediye Başkanlığımızca 935 dönüm arazinin bugüne kadar 408 bin metrekaresi için mülkiyet sahipleri ile 38 milyon 250 bin TL bedel üzerinden uzlaşılmış olup, Bakanlığımızdan kredi talebinde bulunulacaktır. Uzlaşma süreci halen devam etmektedir\" dedi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.