FARUK AKBAŞ MARFOD’A KONUK OLDU

Marmaris Fotoğraf Dostları Derneği yeni yılın ilk etkinliğinde gezi ve belgesel fotoğrafçısı Faruk Akbaş’ı ağırladı. Akbaş, iyi fotoğrafın sırlarını anlattı.

FARUK AKBAŞ MARFOD’A KONUK OLDU

Gezi ve Belgesel fotoğrafçısı Faruk Akbaş, Marmaris’te  İyi Fotoğrafın Sırlarını anlattı.

Marmaris Fotoğraf Dostları Derneği tarafından üçüncü kez ilçeye davet edilen Akbaş’ın söyleşisi  Kamil Dürüst Fotoğraf Evi’nde gerçekleşti.

MARFOD Başkanı Koray Ürkmez, söyleşi öncesi Akbaş’a teşekkür etti.

Akbaş, bu etkinlikleri önemsediğini belirtti ve şöyle konuştu.

Faruk Akbaş, dünyanın pek çok ülkesinde 30 yıldır çekimler yapıyor. Fotoğraf Dergisi’nde sürekli gezi ve fotoğraf yazıları yazmakta olan Akbaş, Yolculuk dergisinde görsel yönetmenlik yaptı; fotoğrafları National Geographic, Daily Telegraph, Skylife, Cumhuriyet, Hürriyet gibi dergi ve gazetelerde yayınlandı. Uluslararası bir outdoor giysi firmasının marka elçiliğini sürdüren Faruk Akbaş, bir turizm şirketinin dünyanın farklı ülkelerine düzenlediği fotoğraf gezilerinin liderliğini yapıyor.

Akbaş, Asya ve Afrika ülkelerine Türkiye’den karayoluyla fotoğraf yolculukları düzenledi. Bu yolculuklar sırasında çektiği belgeseller, TRT ve İz TV’de yayımlandı. TRT’de Yansıma, İz TV’de fotoğraf programlarının bir bölümü Akbaş’a ayrıldı. Akbaş, Halen TRT belgesel kanalı için An’ı Yakala dizi belgeselinde Türkiye’yi gezdirerek fotoğraf aktüel programları yapıyor.

Fotoğraf albüm-kitapları dışında, Akbaş’ın, Fotoğrafta Pratik Kompozisyon, Gezi Fotoğrafçılığı, Fotoğraf Cepte (cep telefonu fotoğrafçılığı) yayınladığı kitaplardan bazıları.

Söyleşinin ardından Akbaş, fotoğraf meraklıları için kitaplarını da imzaladı..

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü