Enver Yılmaz’dan Fatsa’ya müjdeler

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nın kamulaştırılma işlemlerinde sona yaklaşıldığını ve 1 ay içerisinde yıkım...

Enver Yılmaz’dan Fatsa’ya müjdeler
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nın kamulaştırılma işlemlerinde sona yaklaşıldığını ve 1 ay içerisinde yıkım işlemlerine başlayacaklarını müjdeledi.
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Cumhuriyet Meydanı’nın kamulaştırma işindeki gayretlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve ekibine meclisten proje ile ilgili tam yetki veren meclis üyelerine teşekkür ettiklerini söyledi.
Projesini hazırlığı ile ilgili kamulaştırılma işlemlerinde son aşamaya geldiklerini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan bey ve ekibi de bu konuyu takip ediyor. Oradaki 6 tane bina yıllardır kamulaştırma kararı verildiği halde metruk bir halde duruyor. Ordumuzun Fatsamızın en önemli ve en güzel yeri maalesef bir kamulaştırma imkansızlığı yüzünden şimdiye kadar çözülememişti. Biz arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler nihayetinde yaklaşık 100’e yakın hissedarla teke tek görüşmek suretiyle işi çok ciddi bir aşamaya getirdik. Şu anda meclisten aldığımız yetki çerçevesinde Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla ben bizzat görüştüm. Şu anda nihai aşamaya geldik. Allah izin verirse belki bu hafta içerisinde tapu devirlerini ve sözleşmemizi hayata geçirmiş olacağız. Kamulaştırma bedeli olarak yaklaşık 15 milyon TL’lik ödemeyi 1 yıl içerisinde yapacağız. 6 tane binaya verdiğimiz bedeldir bu. Projemizin yatırım bedeli de 15 milyon TL olacak. Anlaşılacağı üzere Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projemiz, bize yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olacak. Oranın altına yer altı otoparkı koymak suretiyle karşıdaki Atatürk Parkı’na üstten bağlanarak en önemli projelerimizden birini görev süremiz içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. En önemli bölümünü de aşmak üzereyiz, aştık diyebiliriz. 1 ay içerisinde devralacağımız binaların yıkım çalışmasına başlayacağız ve daha sonra ikinci kısım olan ihale ile birlikte projelendirdiğimiz alanın yapıp sürecine geçmek istiyoruz” dedi.
Fatsa mezbahasının ihalesinin yapıldığını da ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Fatsa ilçemizde çok önemli gördüğümüz bir diğer projemiz de mezbaha yapım işidir. Kısa bir süre önce ihalesini yaptığımız mezbaha projemiz, faaliyete geçtiğinde burada tam 250 kişi burada çalışacak. Fatsa mezbahası, benzeri Amasya’da bulunan, standartları yüksek olan ve bölgenin en önemli mezbahalarından biri olacak. İnşallah kısa bir süre içerisinde çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise yaptığı teşekkür konuşmasında bu çalışmaları zaman zaman kamuoyu ile paylaştıklarını söyleyerek, “Bugün gelinen nokta ile artık Fatsa Cumhuriyet Meydanı ile ilgili somut aşamayı geçiyoruz. Ben Fatsa’da yapmış olduğum açıklamalarda şu ifadeye kullanıyorum. 2017 yılı Fatsa’da atılım ve yatırım yılı olacak diyorum bu da Büyükşehir Belediyesinin Sayın Başkanımızın öncülüğünde 100 milyon liraya yakın bir yatırım bütçesi ile programları yatırımları kastederek bunu söylüyorum. Alt yapıdan üst yapıya birçok projeler Fatsa’da artık hayata geçiyor. Bunun en önemlisi de inşallah Fatsa Cumhuriyet Meydanı olacak. Hepsi için teşekkür ediyorum ama Cumhuriyet Meydanımız hepsinden çok daha önemli. Fatsa Cumhuriyet Meydanı şehircilik anlamında Fatsamız için bütün bölge için ve Ordu için ve bilhassa Büyükşehir Belediyemiz için prestij olacak bir proje. Bu zamana kadar ki çalışma işin görünen kısmı değildi ama Sayın Başkanımızın gayretli çalışması sayesinde nihayete erdirildi ve artık yıkım aşamasına geldik. İnşallah iyi bir törenle de yıkarız. Bütün bölge adına Fatsa’mız adına bu güzel yatırımların hayırlı olmasını diliyorum ve teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.