Ekonomi Bakanı Zeybekci: “2018 yılında Türkiye her ay rekor kıracak”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin 2018 yılında ekonomide rekorlar kıracağını söyledi.Çorum’da AK Parti Gençlik Kolları Kongresi’nde konuşan Ekonomi...

Ekonomi Bakanı Zeybekci: “2018 yılında Türkiye her ay rekor kıracak”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin 2018 yılında ekonomide rekorlar kıracağını söyledi.
Çorum’da AK Parti Gençlik Kolları Kongresi’nde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ülke ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından her alanda seferberlik başlatıldığını ifade eden Bakan Zeybekci, “2016’dan sonra büyüme, ihracat seferberliği başlattık. Peki ne oldu? 2017 yılı sonuna geldik. 2016 yılında son 4 ayda Türkiye kendini göstermeye başladı. 2017 başında Türkiye dünyada rekorlar kıracak dedik. IMF’si, OECD, Dünya Bankası hepsi Türkiye’nin büyümesine yüzde 2,5 dediler. Biz geçen yılın Şubat’ında söyledik, ’Türkiye’nin hızına onlar yetişemeyecek’ dedik. Türkiye yıl sonu itibariyle bu rakamı ilk defa burada söylüyorum. 2017’nin ilk üç çeyreğinde yüzde 7.4, üçüncü çeyrekte yüzde 11.1, en son çeyrekle ilgili de en son tahminimiz yüzde 7.1 büyüyecek toplamda Türkiye. Şehitlerimize yakışan performans bu. Büyük Türkiye’ye yakışan bu. Böylelikle Türkiye OECD ülkeleri arasında, gelişmiş 20 ülkeler arasında dünyada birinci olacak. Onlara rağmen, onlara inat. İhracat seferberliği başlattık. Ne için? Daha çok zengin olalım diye mi. Evet, bu millet daha çok zengin olsun. Türkiye’nin başı dik olacak. Namerde, merde bile muhtaç olmasın Türkiye. El açan değil, el açılan olsun Türkiye” diye konuştu.
Türkiye’nin 17-18 aydan beri ihracatının arttığına dikkat çeken Zeybekci, “Şubat’ta da ihracatta rekor kırdık. 2018’de her ay rekor kıracak Türkiye. Şehitlerimize yakışan performans bu. 2002’de kullandığımız silahın yüzde 25’i Türkiye’de üretiliyordu. Hedef yüzde yüzde 100’ünü üretmek. Kullanılan mühimmatın tamamı Türk. Bugün obüslerimizdeki, İHA’lardaki, bütün sistemlerde kullanılan mühimmatın tamamı Türk. Kıbrıs Harekatı’nı unutmadık. Uçaklarına silah, tüfeklerine mermi verilmediğini unutmadık” dedi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.