"Kızkumu Belediye'ye devredilsin"

Orhaniye’nin dünyca ünlü Kızkumu Plajı yetersiz altyapı nedeniyle kirlilik tehditi altında. Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, Muğla Valisi Esengül Civelek’e seslendi. Turizmin zarar görmemesi için Kızkumu’nun Marmaris Belediyesi’ne devredilmesini istedi.

Denizde yürüyor hissi uyandıran, efsanesiyle ünlü Orhaniye’nin Kızkumu kirlilik tehditi altında. Zira MUÇEV tarafından buraya yerleştirilen iki seyyar tuvalet her gün Kızkumu’nu ziyaret eden binlerce tatilci için yetersiz kalıyor. Tuvaletler pis görüntüsü ve kötü koku nedeniyle tepki topluyor. 

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan da Kızkumu’nda yaşanan çevre kirliliğine ilişkin konuştu. Kaplan, Kız Kumu’nun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tasarrufundaki bir bölge olduğunu söyledi. Kaplan  “ 2014 yerel seçimlerinden önce Kızkumu’ndaki  bölüm Turgut Köyü Muhtarlığı’na aitti. Mal Müdürlüğü’nün açtığı dava sonucu  burası Mal Müdürlüğü’ne geçti. Kıyı kenar çizgisi nedeniyle bölgenin Mal Müdürlüğü’ndeki tapular Tabiat Koruma Kurulu’na devredildi. 2014 den bu yana Kızkumu’nun  tamamı Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’na aittir. Hükümetin tasarrufu altındadır” dedi.

Kaplan, Marmaris Belediyesi’nin buradaki kaçak yapıları yıktığını hatırlatarak “ Bize  kaçak yapılarla ilgili yapılan yazışmalar nedeniyle orası tamamen yıkıldı. Temizlendi. Biz daha sonra kız kumunun Marmaris belediyesine kiraya verilmesi ve devredilmesi için defalarca yazı yazdık. Ancak Çevre Şehircilik Bakanlığı taleplerimizi geri çevirerek bunları Marmaris Belediyesi’ne devretmedi.” Dedi.

Kızkumu’nun  Muğla Hizmet Vakfı’na devredildiğine dikkat çeken Kaplan,  kurum tarafından iki seyyar tuvalet yerleştirildiğini kaydetti. Kaplan, burada verilen hizmetin yetersiz olduğuna dikkat çekti. Kaplan “Geçen yıl Koordinasyon Kurulu’nda ve başka platformlarda dile getirdim. Kızkumu’nu binlerce kişinin ziyaret ettiğini tuvaletin olmadığını denize girenlerin denizin içine tuvaletini yapmak zorunda kaldığını,  etrafta su sporlarıyla ilgili birinin kanunsuz çalışma yaptığını  dile getirdik. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Valilik bünyesinde Muğla Hizmet Vakfı ile Muçev ile protokol yaptı. Muçev’ e devrettiğini söyledi. Muçev oraya iki tuvalet koydu. İki tuvaletin orada bin kişiye hitap etmeyeceğini Valilik ve Çevre İl Müdürlüğü yetkileri biliyor. Bunun önlemi alınmadan bugüne kadar geldi.”dedi.

Dursun Kaplan, bazı haberlerde seyyar tuvaletlerin Marmaris Belediyesi tarafından yerleştirildiği bilgisinin yer aldığını hatırlattı. Bu bilginin yanlış olduğunu söyledi.”Bu yerin Marmaris Belediyesi ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını tuvaletlerin yakından uzaktan ilgisi yok. Yetkimizde olmayan bir yere rağmen çöpünü biz alıyoruz. Temizliyoruz. Her şeyini biz yapıyoruz. Çünkü burası hepimizin. Bütün olumsuzluklara da müdahil oluyoruz.  “ diye konuştu.

Dursun Kaplan, Muğla Valisi Esengül Civelek’e seslendi.  Kızkumu’nun Marmaris Belediyesi tasarrufuna verilmesini talep etti. Kaplan “Haber doğru ancak belediye ile uzaktan yakından bir ilişkisi var. İki tuvaletin o hizmeti vermediği doğru.Öbür tarafı yanlış. Yetkililere ricada bulunuyorum. Valimizin buraya el koymasını istiyoruz. Bunu yapacak güç ve ekonomik anlamda yapı yoksa. Burası Marmaris belediyesine verilsin. Kızkumu önemli bölge. Buraya sahip çıkılması gerekiyor. Marmaris’e gelenlerin hemen hepsi burayı geziyor. Kollanması önlem alınması gerekiyor. Tuvaletlerin buraya yakışan şekilde tuvaletlerin yerleştirilmesi gerekiyor” dedi.

 

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü