Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: "Bugün yüz bini aşkın Kırım Tatarı anayurduna hasret, gurbette hayatını sürdürüyor"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "1944 yılının 17-18 Mayıs gecesi yaklaşık 250 bin Kırım Tatarı ana vatanlarından kopartıldı. Gayri insani koşullarda...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy:
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, \"1944 yılının 17-18 Mayıs gecesi yaklaşık 250 bin Kırım Tatarı ana vatanlarından kopartıldı. Gayri insani koşullarda gerçekleşen bu yolculuk sırasında on binlerce Kırım Tatarı hayatını kaybetti. Bu sürgünlerde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz\" dedi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Çerkes ve Kırım Tatar sürgünlerinin yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Aksoy, 1944 yılının 17-18 Mayıs gecesi yaklaşık 250 bin Kırım Tatarı’nın ana vatanlarından koparılıp kilometrelerce uzağa sürüldüğünü anımsattı. Gayri insani koşullarda gerçekleşen yolculuk sırasında on binlerce Kırım Tatarı’nın hayatını kaybettiğini belirten Aksoy, \"Birçoğu maruz kaldıkları ağır sürgün hayatında vatanlarından uzakta yaşamını yitirdi. Bugün yüz bini aşkın Kırım Tatarı anayurduna hasret, gurbette hayatını sürdürüyor. Bilindiği gibi 21 Mayıs günü tarihe ’Çerkes Sürgünü’ adıyla geçen trajedinin yıl dönümü olarak anılıyor. Çarlık Rusya’sının Kafkasları istilası döneminde Kafkas halkları yüz binlerce kayıp verdi. Sağ kalanlardan pek çoğu anayurtlarından sürgün edildi ve Anadolu’ya sığınmak zorunda kaldı. Bu trajedinin acısı bugün dahi hafızalarda yaşıyor. Bu sürgünler sırasında hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz\" dedi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.