DENİZ ÇEKİLMESİ ENDİŞELENDİRDİ

Marmaris’te deniz çekilmesi, adacıklar oluşması endişelendirdi

DENİZ ÇEKİLMESİ ENDİŞELENDİRDİ

Marmaris’in Atatürk Caddesi’nden İçmeler Mahallesine kadar uzanan 11 kilometrelik sahil şeridinde ve kırsal Hisarönü, Söğüt, Selimiye ve Orhaniye gibi mahallerinde deniz, 4 ile 25 metre arasında çekildi.

 İlçe merkezine 13 kilometre mesafedeki Yalancı Boğaz Mevkii açıklarında ise denizde çekilmeyle birlikte küçük adacıklar oluştuğu görüldü. Adacıklara martılar sürü halinde konarken bir balıkçının denizin ortasına kadar yürümesi ilginç görüntüler oluşturdu.

 Yat Limanı ve Kordon Caddesi’nde iskelelerin temelleri açığa çıktı. 1,5 ayda Yunanistan’ın Rodos Adası açıkları ve Gökova Körfezi’nde 72 kez yaşanan 1 ile 3 şiddetinde küçük ölçekli depremlerin daha büyüğü gelebileceğini düşünen vatandaşlar endişe yaşadı.

 Sahilde kıyı balıkçılığı yapan ve yürüyüş yapan vatandaşlar denizin çekilmesini cep telefonuyla çekerek sosyal medyadan paylaşıp, “ Deprem mi olacak” yorumu yaptı.

 Jeofizik Yüksek Mühendisi Hakan Beyaz, sahillerde yaşanan çekilmeleri inceleyerek vatandaşları rahatlatan açıklama yaptı. Endişelenecek bir durumun olmadığını söyleyen Beyaz, “ Her sen bu çekilmeler ile karşılaşıyoruz. Bazı vatandaşlar bunun büyük depremler olabileceği endişesi yaşıyor. dedi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü